Uutiset

Työkoneet

Liebherr LTM 1750-9.1, 750-tonninen Havatorille

Syksyllä Havatorin työmailla tullaan näkemään vaikuttava ilmestys, kun yhdeksänakselinen mobiilinosturi Liebherr LTM 1750-9.1 liittyy laivastoon. Voimapesä on varustettu 52-metrisellä hydraulisella puomilla. Suurimmalla ristikolla varustettuna nosturin nostokorkeus on 154 metriä. Nostokapasiteetti on päivitetty huimaan 800 tonniin.


Havator täydentää nostokalustoaan yhdeksänakselisella Liebherr LTM 1750-9.1 -ajoneuvonosturilla. Tositoimissa ja Havatorin väreissä se tullaan näkemään työmailla kesän jälkeen.

”Kysyntä tämäntyyppisille koneille on kasvanut ja lisäkapasiteettia tarvitaan. Tulemme käyttämään uutta hankintaamme esimerkiksi infrakohteissa erilaisten siltarakenteiden nostamiseen. Paperi- sekä metsäteollisuuden tehdasalueilla on usein varsin vähän vapaata tilaa. Hydraulisen puomin ja ristikkojibin yhdistelmä on silloin omiaan. Sille tarvitaan huomattavasti pienempi kasausalue kuin ristikkopuominosturille”, aloittaa Havatorin projektit-yksikön myyntipäällikkö Matti Ruuska.

Myös nopealla aikataulullakin eteen tulevat tuulivoimateollisuuden huolto- ja korjaustyöt ovat omiaan uudelle Liebherrille. Siirtyminen työmaalta toiselle hoituu Havatorin mukaan ripeästi ja puomin pystyttäminen on nopeaa. Myös tuulivoimaloiden runkojen asennustyöt soveltuvat erinomaisesti konetyypille.

Tuulivoimaloiden rakennustyömaille sekä olemassa olevien tuulipuistojen huoltotöihin uusi nosturi sopii erinomaisesti suuren kapasiteettinsa ja nopean pystytyksensä ansiosta.

”Ajoneuvonosturin mukana kulkeva hydraulinen jatkopuomi nopeuttaa nosturin pystytystä sekä purkamista. Pitkän peruspuomin ansiosta myös mobiilisaation määrä pienenee ristikkopuominostureihin verrattuna. Nosturilla on pituuteensa nähden pieni kääntösäde kääntyvien pyöränakseleiden ansiosta”, listaa Ruuska tuoreen hankinnan etuja.

”750 tonnin ajoneuvonosturi takaa asiakkaille raskaiden taakkojen nostamisen pidemmällä ulottuvuudella. Uudella nosturilla pystymme palvelemaan asiakkaita nopeasti sekä kustannustehokkaasti koko Suomen alueella. Saamme laitteen siis käyttöön syksyn 2020 aikana”, lopettaa Ruuska.

Liebherr LTM 1750-9.1. Päivitys 800 tonniin.
Lue seuraavaksi