Uutiset

Työkoneet

Leasing täydentää metsäalan yritysten toimintaa – Heavy Rental Finlandilta huippuluokan kalusto

Viime vuoden Jämsänkosken Metko-messuilla Tero kertoi yhtiön toiminnasta juupajokelaisen PMT Mäkelän Matti Mäkelälle. Mäkelä innostui asiasta nopeasti ja jo näyttelyssä lyötiin kättä päälle ensimmäisen John Deere 810E -kuormatraktorin lähdöstä Juupajoen maisemiin Mäkelän kalustoa täydentämään. Ensimmäisen kauden positiivisten kokemusten ansiosta seuraavalle kaudelle PMT Mäkelä tekikin jo sopimuksen kahdesta uudesta leasing­koneesta. Nyt Aution kautta

Juupajoen lähimetsiin lähtevät John Deeren 1170E -harvesteri sekä 1210E-kuormatraktori.
Autio kertoo, että leasing on kehitetty erityisesti täydentämään asiakasyhtiön toimintaa ja tarjoamaan yrittäjälle pieniriskistä lisävoimaa urakoihinsa. Leasingsopimuksen avulla konekustannukset ovat etu­käteen yrittäjän tiedossa ja hän voi keskittyä olennaisiin töihinsä. Heavy Rentalin tarjoama kalusto koostuu uusista huippuluokan John Deere
-metsäkoneista, jotka ovat täysin takuunalaisia ja hintaan sisältyy myös kattava huoltosopimus sekä vakuutukset. Näin yrittäjän kontolle jäävät vain päivittäishuollot sekä oman henkilökunnan sopimukset.

PMT Mäkelä hankkii leasingillä käyttötunteja

PMT Mäkelä on vuonna 1972 perustettu tunnettu juupajokelainen metsäkoneyhtiö, joka urakoi 15  metsäkoneen voimalla esimerkiksi Metsähallitukselle, Metsäliitolle, UPM:lle sekä JPJ-Woodille. Yritys työllistää kymmeniä alan ammattilaisia sekä sesonkiaikoihin vuokra­työntekijöitä. Yhtiön perustajat, veljekset Pekka ja Matti Mäkelä, ovat metsäkonekalustossaan jo vuosia luottaneet Timberjackin ja John Deeren laatuun. Mäkelän veljekset ovat aina olleet innovatiivisia ja valmiita kokeilemaan myös uusia ideoita, ja niinpä myös Aution tarjoamaan leasingiin lähdettiin ennakkoluulottomasti mukaan.

Matti Mäkelä kertoo näkevänsä leasing-koneiden käytössä monta positiivista seikkaa. Se täydentää pienellä investoinnilla metsäkoneyrittäjän omaa kalustoa tilanteen vaatimalla tavalla ja antaa mahdollisuuden parantaa omaa palvelua entisestään. ”Moton ja ajokoneen leasingin avulla ostamme itsellemme ensi kaudeksi lisää käyttötunteja yksinkertaisella ja helpolla tavalla. Koska koneet ovat uusia, ne täyttävät vaativienkin asiakkaiden vaatimukset ja samalla saamme itse loistavan tavan tutustua uutuusmalleihin käytännön työssä”, kommentoi Mäkelä. Kokenut ja arvostettu metsäalan konkari Mäkelä on hyvin tyytyväinen leasingmenetelmään ja suosittelee sitä myös muille alan ammattilaisille.

John Deere vahvasti mukana

John Deeren Suomen jälleenmyynnin aluejohtaja Tommi Ekman kertoo John Deeren olevan erittäin mielellään mukana leasingprojektissa. Hän näkee leasingin täydentävänä tekijänä John Deeren kokonaistoiminnassa sekä uutena mahdollisuutena lisätä asiakastyytyväisyyttä.

Sen kautta saadaan John Deeren uutuusmalleja kentälle käyttöön ja samalla hankitaan arvokkaita käyttökokemuksia ammattilaisilta. Ekman kertoo vastaavaa toimintaa olevan myös Amerikan puolella jonkin verran, mutta Suomessa menetelmä on uutta. ”Tero on tuttu ja luotettava asiakas, jolla on aikaisemmalta uraltaan myös vuosien kokemus John Deere
-metsäkoneiden piiripäällikkönä ja samoin PMT Mäkelä on tuttu talo. Kun tietää asioivansa ammattimiesten kanssa, on mukaan lähteminen paljon helpompaa”, kertoo Ekman.

Sopimukset asiakkaan tarpeen mukaan

Tero Autio kertoo leasingsopimuksen olevan hyvinkin joustava yrittäjän tilanteen mukaan. Sopimuksen pituutena voi olla esimerkiksi yksi hakkuukausi tai kahdeksan kuukautta ja mahdollista on tehdä myös käyttötunteihin sidottu sopimus. Kun tilaus tehdään hyvissä ajoin, saadaan koneen varustus täysin asiakkaan vaatimusten mukaiseksi. Varustelutaso on muutenkin huippu­luokkaa ja täyttää vaativienkin asiakkaiden kriteerit. Esimerkiksi karttaohjelmat saadaan luonnollisesti pakettiin mukaan. Myös paperitöiden kannalta leasing on kehitetty mahdollisimman kevyeksi ja esimerkiksi verotuspuoli on todella yksinkertainen täyttää.

Autio näkee leasingtoiminnan tulevaisuuden metsäkonepuolella lupaavana. Hän aikoo laajentaa toimintaa tasaisesti kysynnän mukaan ja juuri nyt ovat neuvottelut ensi vuoden hakkuukaudesta jo kovassa vauhdissa ja lisäkoneita on tarjolle tulossa. Ainakin toistaiseksi Autio keskittyy kuormatraktorien ja harvesterien leasingiin, mutta ei näe mahdottomana toiminnan laajentumista tulevaisuudessa myös muihin metsäkoneisiin ja myöhemmin esimerkiksi maanrakennuspuolelle.

Lue seuraavaksi