Uutiset

Työkoneet

Keslan uusia harvesteripäitä Proforest-messuilla

Kesla Oyj esitteli viime viikon lopulla Kalajoella järjestetyillä Proforest-messuilla kolme uutta harvesteripäätä. Ne ovat 19RH-III, 26RH-III ja 27RH-III.


Keslan uusi 19RH-III-harvesterikoura voidaan modulaarisen rakenteensa ansiosta optimoida toimimaan hyvin erilaisissa olosuhteissa, eri puulajeilla ja erilaisissa alustakoneissa. Kesla 19RH-III on kolmeteräinen, yhdellä takakarsimaterällä varustettu harvesterikoura, joka soveltuu ensi- tai myöhempiin harvennuksiin sekä lyhytkiertoisten eukalyptus- ja akaasiaplantaasien puunkorjuuseen kuorivana tai ilman kuorintaa.

Kolmiteräisenä se on valmistajan mukaan erinomainen valinta erityisesti hiukan haasteellisemman akaasian käsittelyyn. Mikäli kouran paino on kriittinen tekijä, on 19RH-III loistava valinta hiukan sisarmalliaan kevyemmän painon vuoksi. Sopiva peruskone on 8–13 tonnin kaivukone tai pyöräalustainen hakkuukone.

Kesla 19RH-III

Kesla 27RH-III on täysin uuden sukupolven päätehakkuukoura. Tehokas hydrauliikka yhdessä kokonaan uuden modulaarisen runkoratkaisun kanssa takaavat valmistajan mukaan markkinoiden parhaan teho-painosuhteen. Tässäkin mallissa oleva Keslan syöttörullageometria varmistaa hyvän pidon ja vähäisen kitkan karsintasyötössä.

Tämä yhdessä vahvan hydrauliikan kanssa mahdollistaa jopa 36 kilonewtonmetrin karsintavoiman ja reilun syöttönopeuden vähäisellä polttoaineenkulutuksella. Kolmeteräisen kouran lyhyt runko tekee myös mutkaisten runkojen karsinnan helpoksi. Nämä ominaisuudet tekevät Kesla 27RH-III:sta erinomaisen kouran myös eukalyptuksen ja akaasian kuorintaan.

Kesla 27RH-III


Kesla 26RH-IIILue seuraavaksi