Uutiset

Työkoneet

Ensimmäinen Hitachi ZW7 -sarjan pyöräkuormaaja

Hitachi esittelee ensimmäisen Stage V -päästömääräykset täyttävän pyöräkuormaajansa, joka on samalla myös ensimmäinen ZW7-sarjan malli. ”Poikkeuksellisen tehokkuuden, maksimaalisen käyttöajan ja Hitachin tarjoamien etävalvontatyökalujen ja -palveluiden ansiosta koneen tuottavuus on täydellisessä hallinnassa”, aloitetaan Suomen maahantuoja Rotator Oy:stä. Eturintamassa esitellään Hitachi ZW220-7 (18,2–19,5 t/157 kW).

Hitachi ZW220-7:n luvataan olevan entistä polttoainetaloudellisemman ja tehokkaan. Uusi ominaisuus on lyhyen lastausoperaation lähestymisnopeuden toiminto, joka on säädettävissä tarpeen mukaan. Sen ansiosta kone on valmistajan mukaan kuormauksessa nopeampi ja tehokkaampi.

”Uudella ZW7-mallilla kuormaus on tarkempaa. Koneessa on myös vaakajärjestelmä, joka edesauttaa kuormauksessa. Lisäksi polttoainetaloudellisuutta voi seurata uuden ECO-mittarin avulla ja suorituskykyä voidaan parantaa useilla säädöillä, jotka vaikuttavat koneen toimintoihin”, luvataan Rotatorilta.

Uudistettu ohjaamo

Ohjaamo on uudistettu, tilaa on tullut lisää ja suurimmat muutokset koneessa ovatkin juuri kuljettajan työympäristössä. Sieltä löytyy muun muassa uusi parempi istuin ja sähköisesti esiohjatut kuormaajan ja voimansiirron hallintavivut. Toki perinteisen kolmivipuhallinnankin saa asiakkaan niin halutessa.

Hitachi lupaa melu- ja tärinätasojen olevan markkinoiden alhaisimpia. Kahdeksan tuuman kokoinen lcd-näyttö on sekin uusi ja hallintalaitteita kytkimineen on järjestetty uudelleen.

”Ohjaamo on varusteltu turvaominaisuuksilla ja mukavuuksilla, jotka parantavat kuljettajan olosuhteita ja turvallisuutta oleellisesti. ZW220-7 on turvallinen kone erinomaisen näkyvyyden ja älykkäiden järjestelmien ansiosta”, kehaistaan tiedotteessa.

Aerial Angle -kamerajärjestelmän ansiosta kuljettajalla on 270-asteen lintuperspektiivinäkymä työskentely-ympäristöön. Takaesteiden havaitsemis- ja varoitusjärjestelmä hälyttää välittömästi, jos jotain on lähellä koneen takaosaa.

”Hitachi tarjoaa asiakkaalle koneen koko elinkaaren ajaksi laajan valikoiman jälkipalveluja, sekä pääsyn koneen tärkeisiin tietoihin ja työkaluihin. Owner’s Site- ja ConSite-etävalvontajärjestelmät (osa Global eService -palvelua), sekä ConSite Pocket -sovellus auttavat seuraamaan koneen työtehokkuutta ja tuottavuutta, seuraamaan sijaintia ja suunnittelemaan ylläpitoa”, kerrotaan Rotatorilta.

Tehoa lisää

Edellinen malli ZW220-6 painoi maksimissaan 18,4 tonnia eli nyt painoa on tullut hieman lisää, kun uutukaisen painohaarukka varusteista riippuen päättyy lukemaan 19,5 tonnia. Kuutossarjalaisessa teholukema oli 149 kilowattia, nyt 157 kilowattia. Moottori on edelleen kuusisylinterinen Cummins. Partikkelisuodatin ja SCR-katalysaattori kuristavat pakokaasut uudessa mallissa Stage V -tasoon.

Esitetietojen mukaan hydrauliikkajärjestelmä on pysynyt ennallaan tuottoineen ja paineineen. Muuttuvatilavuuksinen aksiaalimäntäpumppu pistää öljyä liikkeelle 275 litraa minuutissa (274 bar). Samoin voimansiirto on ennallaan. Viisiportainen muunninvaihteisto antaa maksimissaan saman nopeuden kuin kuutossarjalaisessa eli 36 kilometriä tunnissa.

Esitetietoihin nojaten näyttäisi siltä, että koneen runko, aisat ym. ovat pysyneet täysin ennallaan. Esimerkiksi akseliväli on pysynyt samana eli on edelleen 3 300 millimetriä. Ennallaan pysyneitä strategisia mittoja puolustaa myös se tosiseikka, että korkeus ohjaamoon kattoon on sekin muuttumaton (3 370 mm). Samoin maavara, joka on edelleen 450 millimetriä. Ja kääntösädekin on ennallaan.

Hitachin joissain omissa kauhoissa lienee tapahtunut muotoilun uudistamista, sillä valmistajan ilmoittamat tyhjennyskorkeudet ovat hieman muuttuneet ja ovat kauhasta riippuen nyt välillä 2 800–2 850 millimetriä. Niiden kautta myös koneen kuljetuspituudet eri kauhoilla eroavat hieman. Jos käyttää samoja vanhoja kauhoja, ei muutosta koneen pituuteen ilmeisesti tule. High-lift-versio on myös saatavana, jolloin päästään jo lähes 3 300 millimetrin tyhjennyskorkeuteen.

Polttoainesäiliön tilavuus on pidetty ennallaan (255 l), samoin AdBlue-säiliö (25 l).


Lue seuraavaksi