Uutiset

Työkoneet

Engconiin automaattinen kallistustoiminto

​Leica Geosystems on kehittänyt automaattisen kallistustoiminnon kauhanpyörittäjiin (iXE CoPilot) yhteistyössä Engconin kanssa. Engconiin saa nyt tämän vallankumouksellisen, automaattisen kallistustoiminnon, kun käytössä on 3D-koneohjausjärjestelmä, Engconin DC2-ohjausjärjestelmä, sekä ePS (engcon Positioning System).

”Olemme ylpeitä siitä, että olemme yhdessä Engconin kanssa tuoneet markkinoille automaattisen kallistustoiminnon”, kertoo Nick Guadagnoli. Hän vastaa tuoteohjelmasta Leica Geosystemsin koneohjausosastolla.

”Automaattinen kallistustoiminto Leica iXE CoPilot yhdistää Engcon-kauhanpyörittäjien kanssa kaksi maailmanluokan parasta osaajaa, kun kyse on kaivukoneiden tehokkuuden parantamisesta”, jatkaa Nick Guadagnoli.

Yksinkertaistettuna koneohjausjärjestelmä on digitaalinen, kolmiulotteinen malli työkohteesta. Tämä malli näkyy kaivukoneen suurelta näytöltä. Samalta näytöltä kuljettaja näkee myös kauhan asennon, kaivutyötä vaativat kohteet sekä lopullisiin pintoihin vaaditut korkeudet ja kallistukset.

”Automatisoidut tekniset toiminnot ovat yhä tavallisempia ja haluamme luonnollisesti myötävaikuttaa työn kannattavuuden jatkuvaan parantamiseen”, kertoo Engcon Groupin kehityspäällikkö Fredrik Jonsson.

Automaattisen kallistuksen avulla kaivujärjestelmä hoitaa kallistuvan kauhanpyörittäjän kallistuksen automaattisesti. Turvallisuuden takaamiseksi kuljettaja voi milloin tahansa ottaa kallistustoiminnon hallintaansa ja ohjata kallistusta manuaalisesti.

Tekniset vaatimukset Engconin automaattisen kallistuksen toteuttamiseksi:

– Kauhanpyörittäjän malli EC209, EC214, EC219, EC226, EC233 & EC30, varusteena ePS*
– Ohjausjärjestelmä DC2
– Koneohjausjärjestelmä Leica iXE2 ja iXE3 + iXE CoPilot ohjelmisto

Täyttää turvallisuusvaatimuksen EN 13849-1:2016

* engcon Positioning System on Engcon-kauhanpyörittäjiin kytkettävä lisävaruste, jonka saa joko tehdasasenteisena tai sen voi myös jälkiasentaa. OP.

Lue seuraavaksi