Uutiset

Työkoneet

E. Helaakoski Oy investoi uuteen kalustoon

Raahelaislähtöinen, vuonna 1958 perustettu, E. Helaakoski Oy on investoinut viimeisen vuoden aikana uuteen kalustoon kaikkiaan yli 14 miljoonan euron edestä. Suomen suurimpiin nostopalveluiden tuottajiin kuuluvalla E. Helaakoskella on toimipisteet Oulussa, Raahessa, Pyhäjoella, Kokkolassa, Kuusankoskella, Lappeenrannassa ja Porvoossa. Yritys työllistää noin 120 henkilöä ja nostokalustoa on kaikkiaan lähes 200 kappaletta.

Toimitusjohtaja Jarmo Helaakoski uskoo tulevaisuuteen. ”Meillä on nyt menossa iso investointibuumi”, aloittaa Jarmo Helaakoski. ”Olemme investoineet nyt yli tuplasti sen, mitä normaalivuosina. Samalla olemme ottaneet hankinnoissa huomioon vähäpäästöisyyden ja monipuolisuuden”, hän lisää.

Uudet tuotehankinnat lisäävät E. Helaakoski Oy:n mahdollisuutta tavoitella uusia nostokohteita. ”Entistä monipuolisempi nostokalusto laajentaa toimintaamme edelleen”, uskoo Jarmo Helaakoski.

Jarmo Helaakoski (vas.) ja Tadanon Pertti Isokorpi ovat solmineet useita nosturikauppoja viimeisen vuoden aikana.

Useita uutuuksia

Viime vuonna hankittu Demag CC 2400-1 tela-alustainen ristikkopuominsoturi on jo ehtinyt olemaan töissä muun muassa Pyhäjoella. Helaakosken nostokaluston järeimpien luokkaan kuuluvan nosturin nostokyky on 400 tonnia, ja se yltää 96 metrin peruspuomilla ja 72 metrin luffipuomilla nostamaan 165 metrin korkeuteen.

Kevään aikana rivistöön on tullut ja on tulossa myös kaksi Liebherr mobiilinosturia, joista 3-akselinen Liebherr LTM 1060 on lisäys yrityksen 60 tonnin luokkaan. Vastaavasti vähäpäästöinen 5-akselinen uutuusmalli Liebherr LTM 1150, jota ei vielä Suomessa ole kellään, ja se asettuu 150 tonnin luokkaan.

Viime vuonna hankittu Demag CC 2400-1 tela-alustainen ristikkopuominsoturi kuuluu Helaakosken nostokaluston järeimpien luokkaan. Nostokyky on 400 tonnia, ja se yltää 96 metrin peruspuomilla ja 72 metrin luffipuomilla nostamaan 165 metrin korkeuteen.

Myös sähkökäyttöä raskaampiin nostoihin

”Mullistava uutuus Suomessa tulee olemaan sähkökäyttöjärjestelmällä varustettu 80 tonniluokan Tadano AC 4.080 E-pack mobiilinosturi”, joita olemme tilanneet kaksi kappaletta käyttöömme”, keroo Jarmo Helaakoski.

E-pack -järjestelmä mahdollistaa nostotöiden tekemisen sisä- ja ulkokäytössä täysin päästöttömästi. Siirrot ja kohteet, joissa sähköliittymää ei ole saatavilla ajetaan vähäpäästöisellä dieselpolttoaineella. ”Haluamme olla eturintamassa tarjoamassa vähäpäästöistä sähkökäyttöistä nostokalustoa Suomessa, ja olemme havainneet sähkökäytön kysynnän lisääntyvän myös raskaammissa nostoissa”, lisää Helaakoski.

Tadanolta myös muuta uutta

Helaakosken valikoimaan tuleva tela-alustainen 200 tonniluokan hydraulipuominosturi Tadano GTC -1800/2000 on ensimmäinen laatuaan Suomessa. Se soveltuu erinomaisesti teollisuus- ja rakennustyömaanostoihin, kuten myös tuulivoimapuistorakentamisen apunostoihin. Tadano GTC -1800/2000 kantaa ja nostaa samat kuormat ja on varustettu hydraulipuomilla.

Näiden lisäksi E. Helaakoski Oy:n valikoimaan on kevään aikana tulossa kompakti Tadano AC 7.450, joka sijoittuu 450 tonnin nostokyvyllä, 80 metrin hydraulisella puomilla ja 81 metrin luffipuomilla yrityksen 500 tonnin nostoluokkaan.

”Olemme vahva valtakunnallinen ja paikallinen toimija ja nämä investoinnit varmistavat kilpailukykymme kuluvan vuosikymmenen alussa”, päättää Jarmo Helaakoski.


Puomipalstalla käsitellään ajankohtaisia nostokone- ja erikoiskuljetusalojen aiheita ja tapahtumia.
Teemme yhteistyötä muun muassa INFRA ry:n Ajoneuvonosturi- ja erikoiskuljetusjaoston kanssa.
Jos sinulla on aiheita tai ideoita Puomipalstalle, niin ole yhteydessä:
jussi.lehtonen@almamedia.fi tai gsm 0400 630 607.


Lue seuraavaksi