Uutiset

Työkoneet

Datatag suojaa Steelwristin

Ruotsalainen  Steelwrist on jo vuodesta 2012 lähtien varustanut kauhanpyörittäjänsä englantilaisella Datatag-varkaussuojalla. Laitteet merkitää viidellä eri tavalla. Nämä auttavat varastetun tavaran jäljittämisessä.

Steelwrist merkkaa kauhanpyörittäjänsä jo tehtaalla liimalla, josta löytyy yksilöitävissä oleva laitteen ”DNA”. Edelleen laitteisiin piillotetaan pieni lastu, joka pystytään lukemaan erillisellä lukulaitteella. Mikroskoopilla luettavia mikropisteitä laitteen pinnassa on 1000 kappaletta ja ne kertovat laitteeseen liitetyn numerosarjan. Irtoamattomat Datatag-tarrat kertovat jo omalta osaltaan epärehellisissä aikeissa olevalle, että tätä laitetta ei kannata varastaa.

Datatag ja merkintäsysteemi Cesar ovat maailman suurin turvamerkintäjärjestelmä. Sitä voidaan helposti soveltaa myös jälkiasenteisena erilaisiin koneisiin ja laitteisiin kuten peräkärryihin, maarakennuskoneisiin, moottoripyöriin, veneisiin, moottoreihin jne.

Järjestelmää ohjataan Englannista yhteistyössä poliisin, tullin ja muiden organisaatioiden kanssa. Tilastot  saarivaltakunnasta kertovat, että Datatag-merkittyjen kohteiden varkausriski vähenee 80 prosenttia.  Mahdollisuus varastettujen laitteiden takaisin saantiin lisääntyy kuusikertaiseksi. Poliisi ja tulli seuraavat Datatag-tietokantaa jo lähes 200 maassa. Lisäetuna on, että monissa maissa saa helpotusta vakuutusehtoihin, kuten alennusta vuosimaksuihin sekä mahdollisesti alennusta omavastuuseen.

Katso alta, kuinka Datatag-asennetaan jälkikäteen moottoripyörään:

Lue seuraavaksi