Uutiset

Työkoneet

Caterpillar-kuljettajakilpailu huipentuu Ideaparkissa 20.9.2008

Syyskuun lopussa taituroidaan Ideparkin pihamaalla Cat-kuljettajakisassa. Sen parhaat matkaavat marraskuussa Malagaan mittelemään maailmanmestaruudesta. Kuva viime vuoden kisasta.

Malagan kilpailu on viikon mittainen tapahtuma, johon eurooppalaisten lisäksi osallistuu tänä vuonna kilpailijoita ainakin Mongoliasta, Australiasta ja Uudesta-Seelannista. Lempäälän finaalissa on erilaisilla maansiirtokoneilla ajettavia vaikeita ja näyttäviä osuuksia.

Paremmuus ratkaistaan ajan ja virhepisteiden perusteella. Mukana on useita aikaisempina vuosina Malagassa kilpailleita ja siellä hyvin menestyneitä kuljettajia. Todellisen taitoajonäytöksen takaavat nokialainen Janne Leppänen, joka on noussut Malagan kilpailun korkeimmalle palkintosijalle kaksi kertaa sekä ja kerran ykkössijan vallannut Haapaveden Hannu Jantunen. Heille kovan vastuksen antavat muut Malagan kilpailun konkarit kuten Markku Laukkanen, Toni Arvila ja Timo Honkaniemi. Haastetta tulevat tarjoamaan myös tänä vuonna ensimmäistä kertaa osallistuvat finalistit. Caterpillar Operator’s Challengen lisäksi tullaan näkemään kilpailu, jollaista Suomessa ei ole ennen järjestetty näin suuressa mittakaavassa. Kuka tahansa saa osallistua kahdella mini­kaivu­koneella ajettavaan helppoon kisaan.

Ainoa pääsyvaatimus on vähintään seitsemän vuoden ikä. Miehille, naisille, tytöille ja pojille on omat luokat, joissa parhaiten pärjänneet palkitaan upeilla Cat-tuotteilla. Katsojien ihmeteltäväksi Ideaparkiin tulee monenlaisia Cat-maanrakennuskoneita mini­kaivukoneista aina suuriin kaivukoneisiin ja maansiirtoautoihin. Kiinnostuneet pääsevät koneisiin sisälle, ja paikalla on alan ammattilaisia kertomassa koneista ja maarakennusalasta.

Cat-koneiden lisäksi nähtävissä on paljon muutakin alaan liittyvää kalustoa, mm. komeita kuljetusrekkoja sekä yhteistyö­kumppa­neiden tuotteita. Esimerkiksi Dynaset Oy:n hydraulisia generaattoreita, hitsauskoneita ja painepesureita. Loppuhuipennuksena tarjoillaan temppu, jollaista ei ole maailmalla ennen tehty. Suomen kuuluisin Motocross Freestyle -hyppääjä Jussi Seljas tekee pyörällään voltin takaperin useasta suuresta maansiirto­koneesta muodostuvan rivistön yli. Pituutta ja korkeutta hypyllä tulee olemaan ennätysmäärä.

Lisätietoja: www.witraktor.fi ja www.seljas.com

Lue seuraavaksi