Uutiset

Työkoneet

Bauma 2016: Isoja Volvoja

Volvo Construction Equipmentin Baumaa koskevissa ennakkouutisissa uusi 55 tonnin A60H runko-ohjattu dumpperi oli vielä piilotettu pressun alle, mutta Baumassa koko komeus oli kansan ihailtavana (kuva). Volvo kehaiseekin sen olevan maailman suurin lajissaan. Samalla juhlittiin jo 50 vuotta jatkunutta dumpperien valmistusta.

Volvon dumpperivalmistus on jatkunut jo 50 vuotta ja historia kattaa eri mallisarjojen lanseeraukset. Ensimmäinen malli, 10 tonnia kantava, kuvan Grus Kalle eli DR631 oli jo runko-ohjattu ja sisälsi jo runsaasti nykydumpperien ominaisuuksia.

Hyvin tunnetut mallit A20 ja A35 esiteltiin 80-luvun loppupuolella ja automaattivaihteistolla ja 100 prosentin tasauspyörästölukoilla varustettu C-sarja näki päivänvalon vuonna 1993.

D-päivitys tehtiin 1990 ja jo tällöin katettiin 24-37 tonnin kantavuudet. Edistyksellisissä dumppereissa oli jo automaattinen luistonesto ja elektroninen vikadiagnostiikka.

Vuonna 2007 esiteltiin hydraulinen jousitus, joka salli suuremmat nopeudet kuorma päällä. Työmaateillä nähtiin jopa yli 50 kilometriä tunnissa ajavia dumppereita.

Vuonna 2010 esitellyt F-perheen dumpperit päivitettiin D-sarjasta ja varustettiin Stage IIIB-moottoreilla. Volvon seurantajärjestelmä CareTrack asennettiin ensimmäistä kertaa vakioksi dumppereihin. G-perhe Stage IV –moottoreilla tuotiin markkinoille  vuonna 2014.

Nyt 50 vuotta jatkuneen dumpperivalmistuksen juhlistamiseksi päivitykset ulottuvat jo H-kirjaimeen saakka. Pitkä matka on kuljettu ja monta lastia on kuljetettu.

Uudessa A60H:ssa on 16 litran Volvo-moottori, jonka maksimiteho on 495 kilowattia. Volvon mukaan A60H:n huoltaminen on helppoa ja nopeaa. Etusäleikkö kääntyy alas ja toimii huoltotasona, jossa on luistamattomat portaat.

Moottorin alla olevaan suojalevyyn on yhdistetty sähkötoiminen konepeitto  ja se avautuu 90 astetta. Näin valmistaja lupaa, että koko moottoritilaan pääsee käsiksi turvallisesti. Dumpperissa on tehdasasenteinen punnitusjärjestelmä.

Toinen massiivisen pään uutuus oli ulkonäytösaluetta dominoinut E-perheen kaivukone EC950E. Sekin on malliston järein noin 90 tonnin työpainollaan. Myös pykälää pienempi EC750E (75 t) esiteltiin ensi kertaa suurelle yleisölle.

Kaivukoneen EC950E :n Volvo-moottorista otetaan hieman vähemmän tehoa kuin uudessa dumpperissa eli 446 kilowattia. Polttoainetehokkuutta on maksimoitu paitsi uudella päästöluokituksella (Stage IV) myös hydrauliikkaa kehittämällä.

Työalueita on valittavana työkohteen mukaisesti  viisi eli I (idle), F (fine), G (general), H (heavy) ja P (power max).Uuden EC950E:n kauhakoko valitaan väliltä 3,9-5,6 kuutiometriä.

Toinen video uudesta EC950E -kaivukoneesta.

Lue Konepörssissä aiemmin julkaistu, Volvon Baumauutuuksista kertova artikkeli tästä.

Lue seuraavaksi