Uutiset

Työkoneet

Atlas Copco osti jyrsinvalmistaja Erkatin

Atlas Copco on tänään ilmoittanut ostaneensa saksalaisen jyrsinvalmistajan Erkat Spezialmaschinen & Service GmbH:n.  Valikoimissa on muun muassa kaivukoneiden lisälaitteiksi soveltuvia rumpujyrsimiä. Erkatin tehdas ja pääkonttori sijaitsevat Saksan Hämbachissa ja sillä on jälleenmyyjiä ja huoltopisteitä ympäri maailman. Erkatin jyrsimiä käytetään pääasiassa purkutöissä, louhoksilla ja tunneleissa. Työntekijöitä on 38 ja vuoden 2015 liikevaihto oli 12 miljoonaa euroa.

”Rumpujyrsimet ovat ihanteellinen lisä Atlas Copcon tuotelinjaan. Meidän työvälineitämme ja laitteitamme on jo käytössä samoilla sektoreilla kuin, mihin Erkat tarjoaa jyrsimiään”, tiivistää Atlas Copcon tuotelinjan johtaja Vladimir Kozlovskiy.

Lainsäädäntö vaatii koko ajan purkutyömaillakin melun ja tärinän vähentämistä. Samalla tehokkuuden pitäisi kuitenkin kasvaa.

”Erkatin tuotteet sulkevat meillä tietyn kauhojen ja iskuvasaroiden väliin jäävän aukon. Rumpujyrsin on varsin käyttökelpoinen laite moneen eri paikkaan”, lisää Kozlovskiy.

Osapuolet ovat päättäneet olla julkistamatta kauppasummaa. Fuusion odotetaan olevan kokonaan valmis kuluvan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.

Erkat-maahantuojana toimii Suomessa porilainen Hansa-Machines. ”Saamiemme tietojen mukaan Erkat tuotenimenä säilyy jatkossakin ja jälleenmyyjät sekä maahantuojat jatkavat entiseen tapaan”, kommentoi toimitusjohtaja Tero Tommila tuoretta yrityskauppaa.

Lue seuraavaksi