Uutiset

Työkoneet

Asiantuntevaa monimerkkihuoltoa

Roclalla on tällä hetkellä Suomen laajin huoltoverkosto, joka koostuu yli sadasta kunnossapitoalan ammattilaisesta sekä kattavasti varustelluista huoltoautoista. Yrityksellä on myös yli kymmenen omaa, kiinteää huoltopistettä eri puolilla Suomea. Omien tuotteiden lisäksi Rocla huoltaa myös muita trukkimerkkejä.

”Olemme panostaneet henkilöstömme kouluttamiseen erityisesti vierasmerkkisten trukkien osalta. Niin mekaanikkomme kuin varaosamyyjämme pystyvät nyt palvelemaan kaikenmerkkisten trukkien tiimoilta”, sanoo Roclan uusi huoltopäällikkö Matti Saaristo.

Toukokuussa tehtäväänsä nimitetty Saaristo ei kuitenkaan ole untuvikko. Yli kahden vuosikymmenen ajan Roclalla työskennellyt Saaristo on viimeisen kymmenen vuotta vastannut teknisestä tuesta ja varaosista. Ja nyttemmin vielä Roclan huolto- ja korjaamotoiminnasta.

”Tarjoamme asiakkaillemme määräaikaishuoltopalvelua, joka vähentää laitteiden yllättäviä vikatilanteita. Säännöllisten huoltojen avulla pidennetään laitteiden käyttöikää ja parannetaan laitteiden käyttöturvallisuutta”, muistuttaa Saaristo huollon merkityksestä.

Saariston mukaan suomalaisyrityksissä ollaan hyvin tietoisia työnantajan vastuista laitteiden turvallisuuden osalta. Määräaikaishuoltojen yhteydessä tehdään aina huolto-ohjelman mukaiset tarkastukset sekä osien vaihdot tarpeen mukaan. Määräaikaishuollolla asiakas voi varmistua laitteen turvallisuudesta.

Saaristo toimii myös Rocla Safetyn teknisenä johtajana tuntien myös henkilöä nostavien trukkien markkinat.

”Trukit, joiden ohjaamo tai kuljettajan tila nousee yli 0,5 metrin korkeuteen, on tarkastettava ennen käyttöönottoa ja tämän jälkeen määräaikaistarkastettava vuosittain. Tarkastuksia saa suorittaa ainoastaan luvan saanut henkilö, kertoo Saaristo. 

Roclan huollonohjausjärjestelmän ja nimikkomekaanikko-palvelun ansiosta huoltomies tuntee asiakkaan trukit. Huoltomiehellä on paikalle saapuessaan oikeat osat mukana, mikä nopeuttaa trukin kuntoon laittoa.

”Olemme ottamassa käyttöön uutta yön yli -varaosapalvelua, mikä nopeuttaa eri puolilla Suomea työskentelevien huoltomekaanikkojen työtä, valottaa Saaristo lopuksi.

Lue seuraavaksi