Uutiset

Yleinen

Uutta niittokalustoa Agrimarketista

Agrimarket on tuonut ja tuo monta uutta tuotemerkkiä tarjolle niittotöihin pientareiden, maisema-alueiden, sänkien, nurmien ja kesantojen hoitoon yhteistyössä JiiKoo Oy:n kanssa. Yhdeltä tuotemerkiltä ei löytynyt riittävän kattavaa valikoimaa erilaisille käyttäjille, joten maahantuonti alkoi monella merkillä kerralla. Lähimmät uudet merkit ovat Hollannista ja Irlannista, kaukaisimmat Kiinasta. Uudet tuotemerkit ovat Perfect, AGF, Major ja Twose. Kuvassa edelleen mallistossa jatkava Kronos.

Urakoitsijoilla ja maanviljelijöillä on monenlaista käyttötarpeita niittolaitteelle ja yksi niittolaite ei sovi jokaiseen paikkaan. Piennarniittolaitteella ei kannata lähteä niittämään kesantoa, kun vasarat ovat jo kivikossa pyöristyneet. Siitä ei vain tule mitään. Toisaalta moni pohtii laitteiden hintoja, koska ammattilaisen ei kannata hankkia laitetta, joka on suunniteltu satunnaiseen käyttöön. Ammattilaisten laitteet taas ovat kalliita, jos käyttöä on vain vähän. Uudet laitteet ovat valittu eri käyttötarpeiden mukaan eri valmistajilta.

Juho Säteri Agrimarketilta esittelemässä Major 800-900 SM HD nostolaitekiinnitteistä vaakatasoleikkuria. leikkuri on jousikevennetty, jota ei kuvassa ole vielä asennettu. Laite on varustettu leikkaavilla kaksoisterillä. 

Major on irlantilainen ja malliston uusi vaakatasoleikkuri, joka on suunniteltu maatilatason käyttöön. Voimansiirtolinja on hihnaton. Ajonopeus vaakatasoleikkurilla on jopa 10 kilometriä tunnissa, jolloin työsaavutuskin on suuri. Vajaan 5,5 metrin työleveydellä varustettu on kytkettävissä isoon nelisylinteriseen tai pieneen kuusisylinteriseen traktoriin. Rakenne on kevyempi kuin Spearheadin vastaava. Major on kuitenkin varustettu esimerkiksi kaksoisterällä. Vaakatasoleikkurin ”töitä” ei kannata yrittää tehdä piennarmurskaimella, koska aikaa ja polttoainetta kuluu paljon enemmän. 

Majorilta on saatavilla myös etukelamurskain JD 1400/1500 sarjan pikkukoneisiin, joka on suunniteltu etenkin kerran tai kahdesti kasvukaudessa tehtävien maisema-alueiden niittoon. Laitetta kuvassa esittelee Mats Lindholm JiiKoo Oy:stä

Perfect ZF2 on vasaraterillä varustettu piennarmurskain, joka on suunniteltu ammattilaisille. Rumpu on kahdesti tasapainotettu ja puslien kanssa siihen kiinnitetään vakiona 2,2 kiloa painavat vasaraterät. Voimansiirtolinja on hihnaton. Takarulla, johon murskain leikkuussa nojaa, on varustettu tavallisilla laakereilla, jolloin erikoisosia ei tarvita huoltoon.

Voima välitetään automaattikiristeisellä moniurahihnalla. Laiteen kiinnikkeet ovat lähellä nostovarren päitä.

FZ-mallissa voima välittyy kiilahihnoilla, joka säädetään käsin. Niittopäätä voidaan siirtää sivusuunnassa hydraulisesti, jolloin niittoyksiköllä voidaan väistää kätevästi esteitä. Perfectin saa etunostolaitekiinnitteisenä ja sillä voidaan niittää myös vasemmalle puolelle. 

AGF 1800 on edullinen ja kevyt kelamurskain pieniin traktoreihin. Kuvassa murskain on kytketty Suomen ensiesittelyssä olevaan John Deeren ohjaamolliseen 5E-sarjan kolmisylinteriseen traktoriin. Mallimerkintä on 5075 E.

Twose Storm 275 on edullinen nostolaitteisiin kytkettävä vaakatasoleikkuri, jolla voidaan ajaa kahteen suuntaan ja laite voidaan kytkeä myös vanhempaan pikkutraktoriin, jossa on ulosotossa 540 kerrokset. Voimansiirrossa ei ole hihnoja ja varusteina ovat vapaakytkin ja murtopultti.

Twose Storm 275 on mahdollista kytkeä nostolaitteisiin eteen tai taakse.Lue seuraavaksi