Uutiset

Yleinen

Tulevaisuuden maatalouskauppaa

Kone- ja maatalouskaupan rinnalla on lähes poikkeuksetta työkalu-, tarvike- ja varaosahyllyt. Työkalu-, tarvike ja varaosahyllyt ovat kaupalla tärkeä lisä myynnissä, mutta vielä tärkeämpää on se, että asiakas löytää sieltä tarvitsemansa.

Powered by Kramp myymäläsisustukseen kuuluu tuotteiden ryhmittely aihepiireittäin. Taaempana ovat ajoneuvojen osat ja traktorit -välikkö

Myymäläkonsepti Powered by Kramp on ollut SSO Maatalouden Salon toimipisteessä viime huhtikuusta lähtien. Kyseessä on konseptinmukainen hyllytys- ja valikoima, joka on suunniteltu alueen asiakaskunnan mukaan. Tiettyjä perustavaroita, tarvikkeita ja työkaluja tarvitaan joka puolella Suomea. Toisaalta alueittain on myynnissä vaihtelua ja jos esimerkiksi kotieläintarvikkeiden kysyntä on alueella suurempaa, niiden valikoimaakin kannattaa kasvattaa. Hyllytyksien suunnittelussa taustalla on alueen potentiaalinen asiakaskunta. 

Saloa vastaava myymäläkonsepti on Eurajoella ja Nivalassa.

-Krampin tuotevalikoima on laaja ja kun myymäläkonsepti on olemassa, hyllytäydennykset voidaan hoitaa yhdellä tilauksella, pohtii toimitusjohtaja Vesa Tyykilä SSO Maataloudesta. Valmiit tavaroille sopivat hyllyt helpottavat asettelua.

Krampin asiakasrekisteriin on kertynyt meidänkin alueelta muutamia asiakkaita. Asiakas voi silloin tilata nettikaupasta tavarat, lasku kiertää silloin meidän kautta, Vesa kertoo.

Hyllytystä esittelemässä vilja- ja maatalouskaupan myyntipäällikkö Liisa Harkkila

-Monille asiakkailla Kramp on edelleen kohtalaisen tuntematon tavaratukku ja esimerkiksi hyllytysten merkitsemistä voisi kehittää. Esimerkiksi meillä on monen traktorimerkin suodattimia, jotka voisivat olla ryhmitelty merkeittäin, Vesa pohtii. Toki myytävä tavara pitää olla myös hintakilpailukykyinen, kuten Krampilla, muihin vastaaviin verrattuna. Jos hintataso on asiakkaalle sopiva, hankinnasta tulee toistuva.

Lue lisää, kun SSO laajensi valikoimaansa.

Lue seuraavaksi