Uutiset

Yleinen

Täyden palvelun suurmyymälä IKH-Tampere avattu

”Paikkana tämä on hyvä. Tähän on helppo poiketa Tampereen läntiseltä ohitustieltä ja poikkeaminen helpottuu vielä tien valmistuttua ensi syksynä. Kävijöitä on ollut koko avajaisviikon hyvin. Mitä kommentteja olen kuullut, niin valikoima on yllättänyt laajuudellaan ja useat ovat sanoneet tämän olevan ammattilaisen kauppa”, kertoo Tampereen myymälän toimitusjohtaja ja osaomistaja Petteri Lehto. Tämä pitää monessa suhteessa paikkansa; esimerkiksi aukioloajat on mietitty ammattilaisnäkökulmasta. Arkisin liike on avoinna 7-18, lauantaisin 9-15.
”Myös selkeydestä on tullut myös positiivisia lausuntoja, sillä IKH:lla työkalujen laadut ammattilais-, vaativa harrastelija- sekä harrastelijaluokkiin on merkitty värikoodein.”
IKH-Tampere tarjoaa ainutlaatuisen ja monipuolisen ammattilaisille suunnatun valikoiman työkaluista työ- ja suoja-asuihin. Kone- ja traktorimiehille IKH-myymälät tarjoavat kattavan varaosa– ja tarvikevalikoiman. Tarjolla on runsaasti tarvikkeita ja työkaluja myös harrastajille, kuten kodin huoltajille ja veneilijöille.
IKH:n 40-vuotisjuhlavuonna on erikoisesti nostettu teemaksi asiantunteva palvelu. Jälleenmyyjäkoulutukseen on IKH:lla panostettu ja koulutustilaisuuksia järjestetään useita vuodessa. ”Tampereen myymälän myyjät on palkattu jo helmikuun alussa, jonka jälkeen he ovat saaneet tuotekoulutuksen ja ovat harjoitelleet muissa ketjun myymälöissä, vaikka heillä onkin rautakaupan ja teknisen alan taustat”, kertoo Lehto. Myyjiä Tampereen toimipisteessä on 8.
Varsinaista varastoa ei Tampereella ole, vaan kaikki tavarat ovat hyllyssä tai varastoautomaatissa. Täydennystä saadaan päivittäin Kauhajoen keskusvarastolta; illalla tilatut tuotteet ovat aamulla seitsemältä myymälässä. Tampereen myymälässä hoituu myös liittimet hydrauliikkaletkuihin. Samanlainen palvelu on myös Vantaan ja Kauhajoen toimipisteissä.

Alati laajeneva tuotevalikoima

IKH:n tuotevalikoima on laajentunut valtavasti traktoritarvikkeista. ”Uusia tuotteita IKH ei haali mitä tahansa, vaan aina ne tukevat aikaisempaa valikoimaa”, kertoo IKH:n traktorivaraosista ja tarvikkeista vastaava myyntipäällikkö Vesa Peltoniemi. ”Selkeä suunta viime aikoina on ollut laajemmin urakoinnin suuntaan, sillä traktoreilla tehdään hyvin paljon muutakin kuin perinteisiä peltotöitä. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla traktorirekisteröinnit ovat huomattavia ja siksi meillä on myymälä Vantaalla ja toista suunnitellaan alueelle.”
Yksi uusista tuotelinjoista on GPS-ajo-opastin, jolla työleveydet saadaan hyödynnettyä hyvin tarkasti. ”Laitteen kysyntä oli todella suuri yllätys. Koko varasto on myyty ja lisää ei saada niin nopeasti kuin tarvetta olisi”, kertoo Peltoniemi. ”Viime syksynä toimme markkinoille Xenon-työvalot, joiden hintataso on niiden yleistymiselle otollinen. Xenoneilla saavutetaan huomattavasti parempi valoteho ja -väri kuin halogeeneilla ja vieläpä pienemmällä energiamäärällä. Kehitys menee todella nopeaa vauhtia eteenpäin ja ensi syksynä tulemme markkinoille LED-työvalojen kanssa. Jos xenoneilla päästään jo 2000 tunnin käyttöikään, on LEDien ikä 50 000 tuntia ja virrankulutus on vielä huomattavasti vähäisempi samalla valoteholla sekä väri vielä lähempänä päivänvaloa.”
IKH:lta löytyy varaosia myös vanhoihin traktoreihin. ”Parin vuoden aikana kysyntä harrasteikäisten traktorien varaosista on kasvanut räjähdysmäisesti. Siksi olemme ottaneet uudelleen valikoimaan varaosia, jotka on vuosikymmeniä sitten poistettu vähäisen kysynnän takia”, kertoo Peltoniemi. ”Hihnavalikoimamme on on myös hyvin kattava. Siitä löytyy koko peruslinja täydellisenä, eli lähes kaikkiin tarpeisiin löytyy sopiva hihna.”
IKH:n kotisivuilta www.ikh.fi on ladattavissa kaikki tuoteluettelot. ”Hyvin yleistä onkin, että asiakas tulee liikkeeseen printin kanssa ja sanoo haluavansa tällaisen”, kertoo Peltoniemi.

Lue seuraavaksi