Uutiset

Yleinen

Starco-paripyörät AGCO Suomelta

Starco on ollut jo vuosia Suomen markkinoilla maatalous-, kevytperävaunu- ja ympäristönhoitokoneiden pyörätoimittajana. Kevään aikana uutena tuotetyhmänä kotimaan markkinoille on tulossa traktoreiden paripyöräjärjestelmät AGCO Suomen kautta.

-Starcon reilu pari vuotta sitten keskittynyt palvelemaan pääosin konevalmistajien tarpeita. Yhteistyö AGCO Suomen kanssa sopii tähän, kun pystymme tarjoamaan Valtran asiakkaille räätälöidyn tuotteen. Jo aiemmin yhteistyötä paripyöräjärjestelmissä on tehty AGCOn merkeistä Fendtin kanssa, kertoo myyntipäällikkö Pasi Pietikäinen Starcolta. Pasi hoitaa Starcon myyntiä Pohjoismaissa.

-Paripyöräjärjestelmässämme on keskitetty tärkeimpään, eli välivanteen sopivuuteen juuripyörään. Paripyörä ei jumiudu kiinni juuripyörään, eikä se luista kovassakaan rasituksessa. Toinen tärkeä ominaisuus on kiinnikkeiden määrä ja laatu, Pasi kertoo.

Lyhyen kiinnitystangon ansioista suora kohdistus juuripyörän ja paripyörän välillä on helppo toteuttaa. Kiinnitys hoidetaan säädettävillä tangoilla. Monessa kohteessa riittää kolme kiinnikettä. Joskus juuripyörän valmiista kiinitysrei’istä johtuen käytetään neljää kiinnikettä.

-Kolmijalkainen tuoli on aina tasapainossa, kun taas nelijalkaisessa tuolissa on aina riski epätasapainoon, Pasi perustelee.

Paripyöräjärjestelmän syntyjuuret ovat sveitsiläisessä GS Schaad -nimisessä perheyhtiössä. Schaadin veljesten jäädessä eläkkeelle vuosikymmenen alussa paripyöräjärjestelmä muutti tanskalaiseen Starco perheyritykseen, jossa jatketaan vuosikymmeniä jatkunutta kehitystyötä. Starcon pääomistajan 2016 tapahtuneen poismenon jälkeen Starcon omistus siirtyi 2017 Kenda-konsernille. Kenda on perheyritys ja se on yksi maailman 30 suurimmasta rengasvalmistajasta.

Lue lisää paineilmapuskurista vanteessa, jota voidaan käyttää nopeuttamaan renkaan täyttöä siirryttäessä tieajoon. Tällöin kompressorista ei tarvita suurta hetkellistä tehoa

Lue seuraavaksi