Uutiset

Yleinen

Silokingiltä sähköinen itsekulkeva apevaunu

Siloking TruckLine 4.0 Compact 8 on ensimmäinen itsekulkeva, täysin sähkökäyttöinen apevaunu, jossa sekä ajo, sekoitus ja rehun jako ovat 100 %:sti sähköisiä. Kuormaus tehdään toisella koneella 8 m3 säiliöön. Tällä uudentyyppisellä apevaunulla on käänteentekevän edulliset huolto- ja käyttökustannukset. Se on toiminnaltaan ketterä ja soveltuu hyvin myös vanhoihin tuotantorakennuksiin. Silokingin myyntiä hoitavat Agritekin jälleenmyyjät.

Kääntyminen takaa mahdollistaa matalissa ja sokkeloisissa navetoissa pujottelun

Ajo – 100 % sähköinen

Voimansiirto ajamiseen ja sekoitukseen on toteutettu trukeista tutulla akkuteknologialla. Sekoitus toimii 15 kW ja ajo 18 kW sähkömoottoreilla. Portaaton voimansiirto mahdollistaa nopeudet 0 – 25 km/h. 

Hytissä hallintalaitteet on keskitetty kuljettajan oikealle puolelle käsinojaan. Ikkunoissa on panostettu hyvään näkyvyyteen, jotta kone olisi mahdollisimman helppo ajaa. Hytissä on kolme näyttöä; koneen toiminnoille, vaakajärjestelmälle sekä peruutuskameralle omansa. Kuormauksen tukena käytetään langatonta radiosignaalia, josta valmistaja käyttää nimitystä SILOKING Data. Vaakasignaali siirretään langattomasti vaunun vaakajärjestelmältä kuormaavan koneen hyttiin, jossa se on aina kuljettajan nähtävissä.

Yksi lataus on riittävä kolmeen jakoon 100 lypsylehmälle sekä hiehoille. Lisävarusteena on ns. tehoakku, jolla voidaan sekoittaa viisi seosta päivässä.

Latausvarusteet toimitetaan koneen mukana

Sähkökäyttöisen apevaunun mielenkiintoisin ominaispiirre on selkeästi halvemmat huolto- ja käyttökustannukset, koska voimanlähteenä olevaa traktoria ei enää tarvita. Edelleen, jos kone voidaan kytkeä latautumaan uusiutuviin energialähteisiin, kone alkaa olla aivan omassa luokassaan.

Jos tilalla on jo valmiina kuormauskalustoa, tämän itsekulkevan apevaunun käyttö on tehokasta, eikä erillistä traktoria tarvita voimanlähteeksi. Sähköistä apevaunua tulisi oikeastaan verrata kaksi kertaa suurempaan hinattavaan vaunuun, jolla tehdään kerralla koko päivän annos. Sähkökäyttöisellä vaunulla tehdään kerralla pari annosta ja mutta toinen jaetaan vasta illalla lehmille, dieseliä käynnistämättä.

Kone syö helposti paalitkin, olkirengas rajoittaa ylikuohumista

Ulkomitat ja suorituskyky

Ulkomittojensa perusteella vaunu on suunniteltu erityisesti vanhoihin tuotantorakennuksiin. Pituus on 6 350 mm, leveys 2 280 mm ja korkeus 2 250 mm. Ohjaus takaa mahdollistaa koneen pyöräyttämisen pienissä tiloissa. Kone on jo saatavilla tehtaalta kesän toimituksiin.

Lue seuraavaksi