Uutiset

Yleinen

RL-Traktorikone Oy Turun Orikedolta

RL-Traktorikone Oy on turkulainen perheyritys, jolla ensi vuonna tulee täyteen 20 ansiokasta vuotta maatalous- ja puutarhakonekaupan alalla. Yritys edustaa Agritek Oy:n tuotteita ja valikoiman keulakuvana on alkuajoista lähtien toiminut New Holland -traktoreiden, puimurien ja paalaimien kattava valikoima. Kovan luokan valikoimaan kuuluvat lisäksi Taarupin heinä- ja rehukoneet, Kvernelandin maanmuokkauskoneet, Triman etukuormaimet, WePe-perävaunut, Farmi-metsätyökoneet sekä Zuidberg-etunostolaitteet. Viime aikoina puutarhakonepuoli on kasvattanut merkitystään runsaasti ja Husqvarnan sekä Klippon metsä- ja puutarhakoneet, kuten ruohonleikkurit sekä moottori- ja raivaussahat, ovat nousseet tärkeään asemaan. Palvelua täydentää myös traktoreiden ja muiden koneiden erittäin joustava vuokrauspalvelu.

Juha Lindvall on oikea henkilö kertomaan RL-Traktorikoneen historiasta, sillä hän ollut mukana perheyhtiönsä toiminnassa koko yrityksen toiminnan ajan. ”Turun seutu on voimakasta viljaseutua, mutta alueella on myös runsaasti erikoisviljelyyn keskittyneitä tiloja, mikä edellyttää myös traktorivalikoimalta paljon. Tässä suhteessa New Hollandin laaja valikoima tarjoaa sopivia vaihtoehtoja jokaiseen tarpeeseen”, kertoo Lindvall. ”Mallistossa on oikeankokoista kalustoa esimerkiksi omenanviljelijöille tai pelkästään perunaan keskittyneille tiloille.  Kasvava ryhmä Turun seudulla on myös päätyön ohessa traktoria tarvitsevat, joille yleensä riittää noin sadan hevosvoiman tehoinen kone”, jatkaa Lindvall. New Hollandilla onkin Turun alueella todella komea 26,5 prosentin osuus traktorimarkkinoista, mikä on huomattavasti merkin maan keskiarvoa korkeampi tulos.

RL-Traktorikoneen menestys voimakkaasti muuttuneella maatalouskonealalla perustuu hyvään ja vastuulliseen palveluun sekä vankkaan ammattitaitoon. ”Meillä asiakas on aina saanut huolto- ja varaosapalvelut samasta osoitteesta. Huollon nopeus ja laadukkuus on ollut meille kunnia-asia ja kiitosta täytyy antaa myös New Hollandin varaosapalvelun nopeudelle, sillä mikäli jotain harvinaisempaa osaa ei meillä ole hyllyssä, niin se saapuu Ranskasta lähes poikkeuksetta seuraavaksi aamuksi Turkuun”, kiittelee Lindvall. Kaikkiaan RL-Traktorikone työllistää tällä hetkellä kuusi henkilöä, joista kaksi huollon puolella. Huoltopalvelun tasoon panostetaan yrityksessä voimakkaasti ja ensi vuonna huolto saa uudet laajemmat toimitilat. Huoltopalveluja täydentävät myös oma huoltoauto sekä viisi maakunnassa toimivaa valtuutettua sopimushuoltopistettä.

Yhteistyö toimii

Juha Lindvall on ollut erittäin tyytyväinen yhteistyön toimivuuteen Agritek Oy:n kanssa. ”Agritekin kanssa homma on aina toiminut tasavertaisesti. Vuorovaikutus on ollut toimivaa, eikä mitään maahantuojan sanelupolitiikkaa ole vuosien mittaan ilmennyt. Näin toimintaa on pystytty kehittämään asiakaspalautteen pohjalta tavalla, joka on hyödyttänyt kaikkia osapuolia”, kertoo Lindvall.  Orikedolla New Holland -traktoreita esittelemässä ollut Agritekin tuotepäällikkö Teijo Laaksonen otti kiitokset mielellään vastaan ja korosti puolestaan Juha Lindvallin ja hänen henkilökuntansa vankkaa ammattiosaamista ja asiakaspalvelun korkeaa tasoa, jonka kautta alueen markkinaosuus on ensiluokkaista tasoa.


Lue seuraavaksi