Uutiset

Yleinen

Pöttingerille uusia tuotteita

Pöttinger on 140-vuotias perheyhtiö ja nyt sen johdossa ovat veljekset Klaus ja Heinz Pöttinger. Perheyhtiö ei elä kvartaaleissa ja siksi tuotekehitys tuottaa tulosta pitkäjänteisesti. Tuotteet ja etenkin varaosien saanti ja huolto ovat kunnossa. Edellisestä tilikaudesta liikevaihto oli kasvanut hieman vajaa 20 % 282 miljoonaan euroon. Kasvu on alalla poikkeuksellista.

Nyt elokuun lopussa olivat vuorossa perinteiset tutustumispäivät. Pöttingerin tuotevalikoima kattaa rehunkorjuun eri vaiheet sekä maanmuokkauksen ja kylvön. Pöttinger valmistaa työkoneita yhteensä noin 20 000 kappaletta vuosittain.
Vuonna 1996 valmistui jälkikäsittely- ja maalaamorakennus, jossa osat puhdistetaan hiekkapuhaltamalla, puhdistetaan yhdeksään kertaan kylvyissä ja pohjakäsitellään. Pinta maalataan pulverimaalaamalla kuten autoteollisuudessa. Laadukkaalla pintakäsittelyllä varmistetaan laiteen ulkonäkö ja korkea jälleenmyyntiarvo.

Testausta

Vuonna 2004 Pöttinger rakensi oman tuotekehityskeskuksen, TIZ:n, jossa omia tuotteita kehitetään systemaattisesti. Tuotekehityskeskuksen yksi tärkeä päämäärä on saada tuotteet kestämään. Kehitettäessä uusia tuotteita ne testataan käytössä, mutta merkittävää on myös kestävyystestaus, jota tehdään omassa laboratoriossa suunnitteluvaiheesta lähtien. Keskeneräisiä tuotteita ei myydä asiakkaille ”kokeiluun”.

Tuotekehityslaboratoriossa testaan myös laitteiden sääolosuhteiden kestävyyttä. Sähkölaitteet esimerkiksi altistetaan -70 – +280 asteen lämpövaihteluille sekä kosteusvaihteluille. Laboratoriossa testaan myös vaihteistoja ja pintakäsittelyn kestävyyttä.

Pöttinger TIZ-tuotekehityskeskusta käyttävät rasitustesteissä mm. lentokoneteollisuus.
Sähkö lisääntyy koneissa ja Pöttinger on panostanut sähköiseen ohjaukseen. Sähköllä ohjataan koneissa monia toimintoja, mutta yhä useammin sähköllä myös pyöritetään ja liikutetaan laitteita. Sähkölaitteista saadaan kevyitä ja toiminnot ovat tarkkoja ja hiljaisia.

Lue seuraavaksi