Uutiset

Yleinen

Massikan uutuudet tien päällä

Konekeskon Massey Fergusonin ja Quicke-etukuormainten uusi tuotepäällikkö Pauli Jaakkola pääsi heti koulutuksen ja nimityksen jälkeen kuulemaan asiakkaiden kommentteja. 

Pohjoisesta alkanut Massikka-kierros pysähtyi 25. syyskuuta Pirkkalaan Konekeskon pihalle. Koeajettavina olivat Massey Fergusonin kolme mallisarjaa, joista uusin oli 6600-sarja, ja siitä oli esillä malli 6616 portaattomalla Dyna-VT-vaihteistolla ja Exclusive-varustelulla. Muut olivat 7600-sarjalainen ja 5600-sarjalainen etukuormaimella. 

Pauli on MF 5610 Dyna-4:n ohjaimissa. Traktorissa on kiinni MF 946-etukuormain, joka nostaa maasta 2400 kiloa ja koko nostoalueen 1900 kiloa. Hydrauliikasta saadaan tähän nyt enemmän tuottoa käyttöön, jolloin kuomain liikkuu vikkelästi.

– Tuotteet ovat tulleet kyllä kiertueella tutuiksi, Pauli kommentoi, kun esittelyä on tehty monilla paikkakunnilla aamu yhdeksästä iltapäivä neljään. Uusia, toimivia tuotteita on toki ollut mukava esitelläkin, kun nyt mallistoon on saatu täydennystä. 

6600-sarjaan on uusittu ohjaamo hallintalaitteineen ja jousitus. 

Mittaristo ohjauspyörän takana kertoo tärkeimmät liikkumiseen liittyvät tiedot ja hälytykset. Traktorin muiden toimintojen seuraamiseen ja ohjaamiseen on kuljettajan oikealla puolella värillinen näyttö. 

Nyt Massikalla on mallistossaan tehokkain markkinoilla oleva 4-sylinterinen, MF 6616, jossa lisäteholla saadaan käyttöön 4,9-litraisesta linnavuorelaisesta 160 hevosta. Kun itse konstruktio on ketterä ja tehokas, on kyseessä kiinnostava traktori. Kaikissa töissä ei runsaasta painosta ole erityisetua, kun työlaitteita käytetään hydrauliikalla ja voiman ulosotolla. Kun massaa ei ole ylimäärin mukana, päästään esimerkiksi pellolla liikkumaan pienemmällä pintapaineella. Kyseinen mallisarja on kätevä sekä maatilalla vaikka etukuormainkoneena tai kiinteistöhoidossa.


Lue seuraavaksi