Uutiset

Yleinen

Mansen Mörinät: Uusia klapikoneita – Kurikan Hyväkone

Kurikan Hyväkone esitteli Mansen Mörinöillä uusia Alton klapikoneita. Ne ovat myös uusi edustus yrityksen tarjonnassa. Virolaisen Alton valikoimassa on runsaasti erilaisia klapikoneita, niin polttomoottori-, traktori- kuin sähkökäyttöisiä, myös hinattavana kevytperävaunumallina. Alustana niissä on Respon perävaunutekniikkaa.
Alton klapinkoneet tuo maahan pirkanmaalainen Jatkone oy, jonka Tampereen toimipisteen pihamaalla Hyväkonekin niitä ja muita edustuksiaan esitteli. Jatkone puolestaan myy Hyväkoneen maahantuomia koneita ja laitteita Pirkanmaalla.

Kuvan perävaunualustainen klapikone on ketjusahakäyttöinen ja omalla polttomoottorilla varustettu malli. Ketjusahan laippa on 13-tuumainen. Katkaistavan puun maksimi halkaisija on 30 senttimetriä ja halkaistavan maksimi pituus 50 senttimetriä. Halkaisuvoimaa on tarjolla 4,7 tonnia. Syöttö tapahtuu manuaalisesti. Halkaisuterä pilkkoo puun neljään osaan ja terän korkeus on säädettävissä. Poistokuljetin on 3,8 metrin mittainen ja se nousee kevyesti kuljetusasentoon käsivinssin avulla. Myös heittokorkeuden säätö onnistuu kätevästi vinssin avulla. Koneessa on vakiona hydrauliikan ulosotto esimerkiksi lisävarusteena saatavaa puunnostinta varten. Se on selkää säästävä lisävaruste, jolla isommatkin rungot nousevat maasta katkaisupöydälle kevyesti. Tästä ketjusahakoneesta on tarjolla sähkö-, polttomoottori- ja traktorikäyttöinen malli. Polttomoottorikäyttöisen koneen voimanlähteenä on 420 kuutiosenttimetrin Briggs & Stratton XR2100 -bensiinimoottori.

Kuvan laitteen hinta on 6 250 euroa. Lisävarusteena saatava puunnostin maksaa 800 euroa (hinnat eivät sisällä arvonlisäveroa).

Ketjusahakoneen saa myös mattosyöttöisenä versiona. Muilta osin ominaisuudet ja vaihtoehdot ovat käsisyöttöisen kaltaiset. Traktorikäyttöisenä mattosyöttöinen versio maksaa 5 650 euro (hinta ei sisällä arvonlisäveroa). Siihen saa yhtälailla nostamista helpottavan puunnostimen kuin käsisyöttöiseen versioon.

 

 

 

 

Lue seuraavaksi