Uutiset

Yleinen

Lisää siipeä FMG:n lanaan – Maxpo 2019

Maxpot Hyvinkään lentokentällä sujuivat vaihtelevassa säässä. Auringonpaisteen lisäksi tarjolla oli sadetta. Kenttä ei mennyt vedestä velliksi, mutta toki sade aina karkottaa vierailijoita, etenkin jos sadekuuro sattuu iltapäiväksi.

Urakointi Uutisten lukijoille tarjolla oli toki nähtävää, kun monella on traktorikaluston lisäksi raskaampaakin työlaitetta käytössään. Tässä ei nyt puututa kuitenkaan kuin traktoripuolen mielenkiintoisuuksiin.

AGCO Suomi myy FMG:n työlaitteita ja FMG:n tielanaan on kehitetty pidempi etusiiven jatke. Jatke on niin pitkä, että kuljetuksen ajaksi se pitää nostaa hydrauliikalla ylös. Tukirakenteet on suunniteltu niin, että ihan herkästi jatke ei saa ”siipeensä”. Takapyöräpakkeri FMG:n lanoissa on ollut jo vuosia ja pakkerilla saadaan käsitelty pinta tiivistettyä uudelleen.

Avantin osastolla esiteltiin monitoimikauhan etuja. Kauhan aukeavaan saranaan saadaan lukittua vaikka pitkä verkkoterä ja kauhalla saadaankin tasattua leveämpää aluetta kerta-ajolla.

Nokian Tyresin valikoimissa on Ground Kare-uutuusrengas, mikä on suunniteltu kaivukoneisiin ja traktorikaivukoneisiin. Rankaan rakenne on suunniteltu kestämään painavat lisälaiteet ja rengas on toimiva epätasaisillakin pinnoilla. Pintakuvio on pitävä matalillakin rengaspaineilla, kun vetosärmiä on runsaasi.

Seppo Kuisma Oy:n valikoimissa on monitoimiperävaunu, jossa kipin saranointi voidaan kääntää etukaatokipiksi. Tällöin kuormaa kipataan turvallisesti eteenpäin hiekoittimelle, eikä painatus lopu traktorin takarenkailta. Kuljettaja näkee myös kuorman täyttöasteen. Tiukassa kallistavassa paikassa saadaan perävaunuun lisää vakautta laskemalla kippi hetkeksi alas. Jos traktorin eteen laitetaan vielä pikkuhiekoitin, jolla päästään hiekoittamaan pahimmat paikat ennen traktoria, menemättömät paikat ovat vähissä.

Lue seuraavaksi