Uutiset

Yleinen

Kosken Koneelta öljyt, huollot ja lietteenlevitykset

Kosken Kone myy Agrinol-öljyjä ja muita voitelu- ja puhdistustuotteita Nivassa ja kuljetukset sieltä lähtevät ympäri Suomea.Kosken Kone Oy tuo ukrainalaisia Agrinol-öljyjä maahan kolmatta vuotta ja toimitusmäärät ovat kasvaneet vähitellen. Öljymyyntiä hoitavat pääasiassa Sampo Ylikoski ja Atte Aittola.

– Tavoitteena on kuitenkin kasvattaa myyntiä, koska Agrinol-tuotteet ovat laadukkaita, Atte vakuuttaa. Öljyjä ei kuitenkaan myydä ilman luokituksia, eikä ilman käyttötarkoitukseen vaadittavia lisäaineistuksia. Agrinolin valikoima sisältää myös valmistajakohtaiset öljyt esimerkiksi traktoreihin ja muihin maatalouskoneisiin, kun vaatimukset poikkeavat perusöljyistä.

– Näissä luokitukset ovat kuten muidenkin valmistajien öljyissä. Tarjolla on nyt öljyt myös ureamoottoreihin. Agrinolilla on valikoimissaan myös huolloissa tarvittavia muita kemikaaleja; jäähdytin- ja jarrunesteitä, puhdistusaineita ja voiteluaineita. Agrinolin omistaja osti itävaltalaisen John Grease- tuotemerki ja valikoima laajeni samalla JG-öljyjen suuntaan.

Varastoon Nivalassa on tullut toimitus ja tavaraa on lattialla odottamassa hyllytystä. Varasto on sangen kattava ja erikoisöljyt saadaan seuraavaan maahantuontikuormaan. kannattaa siis soittaa ja varmistaa etukäteen erikoisöljyjen saatavuus.

Tarjolla on öljyjen lisäksi hyllyittäin erilaisia kemikaaleja koneisiin ja puhdistukseen. Kuvassa Atte Aittola.

Myynnissä on myös hydrauliikkapumppuja työkoneisiin. Kannattaa kysyä tarjous.

Lietekalustoa kunnostetaan ja sitä myös muutetaan tarpeiden mukaan. Kun ajotunteja kertyy riittävästi, alkavat rakenteet purkautua. Toisaalta aina tehtaalla tehty ei vastaa parhaiten käyttöolosuhteita.

Nivalan korjaamolla tehdään myös vaativampia moottoriremontteja. Tämä oli pari päivää sitten vielä palasina, mutta nyt ollaan jo säätämässä venttiileitä. Kuvassa säätötöissä Jouni Kivirinta ja Arttu Aitto-oja.

Lue seuraavaksi