Uutiset

Yleinen

Jenzin uusi hakkurimalli saatavilla

Syöttöaukon koko vaikuttaa haketuskapasiteettiin

Uusi Jenz HEM 581 on suunnattu niin sanotun ilmavan materiaalin, kuten hakkuutähteen, käsittelyyn. Suurempi syöttöaukko edesauttaa esimerkiksi risujen ja oksien työstämisessä. Haketuskapasiteettiin vaikuttaakin enemmän syöttöaukon koko kuin esimerkiksi moottorin teho.

HEM 581:ssä rummun kokoa on suurennettu 120 cm:n, kun se aiemmin on ollut 100 cm. Entistä suurempi seulapinta-ala helpottaa ja nopeuttaa myös märkien risujen hakettamista.

Huollot helpoiksi

Mallia suunniteltaessa on otettu huomioon myös huoltojen sujuvuus. Esimerkiksi terien ja seulojen vaihdot on tehty mahdollisimman helpoiksi. Kun aiemmin teriin käsiksi pääsy on vaatinut rummun kannen avaamisen, nyt yläsyöttörulla avautuu niin, että sitä kautta voidaan vaihtaa terät kanteen kajoamatta. Kiinnityskään ei liene ongelma vastaisuudessa; traktorikäyttöisissä malleissa säädettävä vetoaisanpää takaa sen, että asennus voidaan tehdä moneen erikorkuiseen traktoriin.

Seppämestarin jalan jäljillä

Saksalainen perheyritys Jenz perustettiin vuonna 1921. Perustaja oli seppämestari Hans Jenz, joka aloitti rakentamalla vaunuja ja muita pieniä maatalouslaitteita. Viimeisten viiden vuoden aikana Jenz on kolminkertaistanut hakkureiden valmistuksen. Vuonna 2007 valmistettiin yli 100 hakkuria ja suosituinta mallia, Jenz HEM 561:stä, valmistettiin yli 60 kappaletta.

Suomi yksi suurimmista

Markkinat ovat keskittyneet Saksaan, vaikka vientiä on kaikkiaan 22 maahan. Suomeen ensimmäinen lisenssisopimus kirjoitettiin vuonna 1976 ja Suomi on suurimpien jälleenmyyjien listalta viiden parhaan joukossa. Tilauskanta on tällä hetkellä suurempi kuin koskaan.

Hakkurit kaupaksi Suomessa

Jenzit myy Orimattilassa vaikuttava Ideachip Machine Oy. Toimitusjohtaja Jukka Humalainen kiittelee kulunutta vuotta hakkurimenestyksestä.

Vuosi 2007 oli yrityksen paras vuosi konemyynnin ja liikevaihdon kannalta. Uusien tilojen ansiosta, toiminnan odotetaan vilkastuvan tämän vuoden aikana entisestään. Uusi halli mahdollistaa palvelun ns. avaimet käteen periaatteella, jossa haketusyksiköt kasataan alusta loppuun nostureita ja hakkureita myöten kuorma-auton päälle saakka.

Lue seuraavaksi