Uutiset

Yleinen

Jari Saari luottaa Valtran voimaan

Jari Saari Valtra

Jari Saari on kurikkalainen maatalous- sekä metalliteollisuusyrittäjä, joka näyttää rohkeilla investoinneillaan mallia laman varjostamille tuotantoaloille. Vaikeina aikoina kotimaisen työn ja tuotannon arvostuksen kasvattaminen on maallemme elintärkeää ja Saari onkin panostanut hankinnoissaan suomalaisiin tuotteisiin. Uusien traktorihankintojen tullessa Saaren maatilalla ajankohtaiseksi valinta kohdistuikin luonnollisesti kotimaisen Valtran uuden T-sarjan voimanpesiin.

Jari Saari maatila

Jari Saaren maatila sijaitsee Kurikan Luovan kylässä ja tilan töistä huolehtivat Jarin lisäksi hänen vanhempansa sekä kolme työntekijää. Saaren tila on merkittävä broilerintuottaja ja 300 hehtaarin peltoalalla viljellään lähinnä vehnää sekä rapsia. Pohjalaisen yrittäjäasenteen omaksunut Saari on myös monessa muussa mukana ja hän on esimerkiksi metallikonepaja Lohi Met Oy:n suurin omistaja. Lohi Met Oy edustaa kotimaista osaamista puhtaimmillaan ja Saari tuntee haasteet, joita maamme tuotantosektori kohtaa tällä hetkellä markkinoillamme. Kotimaisuuden arvostamisesta huolimatta Saari korostaa, että uusien Valtrojen hankinta perustui kuitenkin eniten merkin tekniseen osaamiseen, tehokkuuteen sekä luotettavuuteen.

Jari Saari Avant

Jari Saari ei ole koskaan ollut täysin yhden merkin mies, sillä ensimmäiset suolahtelaiset saapuivat tilalle vuonna 2005. ”Jo ensimmäiset Valtrat vakuuttivat laadukkuudellaan ja kun myös tilan muut työntekijät ovat olleet hyvin tyytyväisiä, on merkissä pysyminen ollut helppoa. Kaiken kaikkiaan tilalla on vuosien mittaan ollut yli kymmenen Valtraa”, kertoo Saari. Keväällä toimitettavien T-sarjalaisten saapumisten jälkeen Saarella onkin jo kuusi Valtraa, sillä tällä hetkellä tilan monipuolisista töistä huolehditaan neljällä Valtran T202-traktorilla. Kotimaisuuden arvostus näkyy myös Saaren muussa konekannassa, sillä kurottajien lisäksi tilan monipuolisimpina työkoneina käytetään ketteriä ja monikäyttöisiä Ylöjärvellä valmistettavia Avant-kuormaimia.

Jari Saari Valtra ohjaamo

Saari kertoo, että uusien traktorien hankintaa edelsi tarkka harkintaprosessi. ”Koekäytin ahkerasti myös muita merkkejä, mutta Suolahdessa syksyllä järjestetty uutuusmalliin tutustuminen teki ratkaisusta helppoa. Uutuussarjan traktorit vakuuttivat heti niin ulkonäöllisesti kuin ohjaamon noustessa. Kaikessa näkee, että suunnittelussa on huomioitu tarkkaan raskaiden työtehtävien asettamat vaatimukset”, jatkaa Saari. Valtran uuden T-sarjan ohjaamot valmistaa tuttuun tapaan härmäläinen MSK Cabins ja ne saavatkin Saarelta kiitosta nykyaikaisuutensa ansiosta. ”Valtran ohjaamo on tehty kuljettajan ehdoilla ja esimerkiksi näkyvyys on mainio ja oikean puolen kyynärnojan hallintalaitteisto miellytti selkeydellään. Meillä samaa traktoria käyttää usea eri kuljettaja ja erityisesti monipuolisten ajotapojen helppo hyödyntäminen on tärkeää”, korostaa Saari.

Jari Saari  Valtra T-sarja

Saaren tilalla uutuustraktorien tärkeimpiin tehtäviin kuuluvat raskaat lannanlevitystyöt sekä kevättyöt ja perävaunujen vetäminen. Saari päätyi vaihtoehdoista Valtran T234 Versu-mallin traktoreihin, joiden sopiva ketteryys sekä 250 hevosvoiman teho tekevät kokonaisuudesta monipuolisen ratkaisun. ”Versu sopii mainiosti raskaisiin vetotehtäviin ja sillä pärjää myös liukkaissa olosuhteissa, mikä on turvallisuuden kannalta ensiarvoisen tärkeää. T234:ssä miellyttivät myös aikaisempaa pidempi akseliväli, vetolaitteiden toimiva sijoitus, jousituksen taso, korkea maavara, nopea ohjaus, hands free -toiminnot sekä hydrauliikkaliitäntöjen sijoitus kuljettajan puolelle. Kaikesta huomaa, että Valtralla on kuunneltu kuljettajien toiveita tarkalla korvalla”, kiittelee Saari.

Jari Saari

Vanhaan tuttuun malliin Valtra tarjoaa traktoreihinsa hyvin yksilölliset lisävarustelu- sekä räätälöintimahdollisuudet omien mieltymysten sekä työtehtävien mukaan. Myös Saari käytti tilaisuutta hyväksi ja uutuuskoneet on varustettu isommilla peräöljysäiliöillä sekä leveimmillä valoilla. Kuten kuvasta näkyy,Saarella on entuudestaan useassa Valtrassa etukuormain, joten uutukaisiin ei etukuormainvarustelua tarvinnut asentaa. Myös etunostolaitteet jätettiin vähäisen käyttötarpeen myötä tällä kertaa väliin. ”Lisävarustelulla ja räätälöinnillä rahaa saa tietysti uppoamaan enemmänkin, mutta suurimman osasta työtehtävistämme pystymme suorittamaan jo kattavan perusvarustelun tason kautta”, korostaa Saari.

Jari Saari

Huolto- ja varaosapalveluiden toiminta on aina tärkeää, oli kyseessä yhden traktorin pientila tai Saaren kaltainen suurtila. ”Ainakin tällä alueella Valtran jälkimarkkinointipuoli toimii moitteitta ja yhdellä puhelulla Mattilan Tuomolle tai Tynilän Jarmolle Seinäjoelle saa huollon ja varaosapuolen rattaat nopeasti pyörimään. Myöskään takuuasioissa ei ole koskaan tarvinnut hiuksia repiä, sillä kaikki on toiminut täysin sovitusti”, lisää Saari. Hän oli myös iloisesti yllättynyt T-sarjalaisten hankintakustannuksista, sillä kotimainen vaihtoehto pärjää kilpailijoille myös tällä rintamalla. ”Valtran T-sarjan traktorit pärjäävät hintavertailuissa hyvin, varsinkin kun ottaa huomioon niiden korkea vakiovarustelun tason”, huomauttaa Saari.

Lue seuraavaksi