Uutiset

Yleinen

Huoltotiedot koneista ja laitteista uuteen sähköiseen huoltokirjaan

Koneille ja laitteille on tarjolla erilaisia tapoja tallettaa huoltotietoja. Kaikille niille on yhteistä se, että dokumentit pitäisi saada säilymään ja siirtymään seuraaville omistajille. Monta kertaa käy myös niin, että huolto viivästyy tai jää vallan tekemättä, kun mikään ei muistuta huollon tekemisestä. Sähköisessä huoltokirjalla ratkaistaan näitä haasteita.

Tamperelainen Startvision Oy on julkaissut sähköisen huoltokirjan, joka sopii kaikille koneille ja laitteille. Sovellusta voidaan käyttää ilmaiseksi tai muutaman kympin vuosimaksulla, jolloin käytössä ovat sovelluksen laajemmat ominaisuudet.

Sovellus toimii verkossa, osoitteessa huoltohistoria.fi. Sähköistä huoltokirjaa on helppo ja nopea käyttää. Siitä on paljon hyötyä yrityksille sekä yksityisille, toteaa StartVision Oy:n toimitusjohtaja Elias Joutsenlahti.

Käyttäjät voivat lisätä kaikki koneet ja laitteet palveluun merkistä riippumatta. Sovelluksen ominaisuuksia ovat myös valtuutukset, huoltomuistutukset ja huoltohistorian siirto. Huoltojen lisääminen käy helposti ja huoltokirja on aina ajan tasalla. Sovelluksessa näkee yhdellä silmäyksellä kaikki laitteet ja niiden koko huoltohistorian.

Merkkiliikkeet ja korjaamot eivät yleensä siirrä tai luovuta asiakkaidensa sähköistä huoltohistoriaa omistajanvaihdos tilanteissa, koska ne usein haluavat sitoa asiakkaat omiin palveluihinsa.

Uuden sovellutuksen myötä käyttäjät eivät ole riippuvaisia eri korjaamojen tai valmistajien sähköisistä tietokannoista saatikka manuaalisista huoltokirjoista. Sovelluksessa koneen tai laitteen omistaja hallitsee itse laitetietojaan ja vastaa niistä itse. Tämä mahdollistaa huoltohistorian siirron omistajanvaihdostilanteissa toiselle sovelluksen käyttäjälle. Sähköisen huoltokirjan käyttö lisää jälleenmyyntiarvoa, koska huoltohistoria on tiedossa ja asiallisesti dokumentoitu.

Sopii yrityksille sekä yksityiselle

Huoltohistoria.fi tarjoaa erinomaisen alustan huoltohistorian ylläpitämiseen.

Sovellusta on kehitetty siten, että siitä olisi hyötyä mahdollisimman monille eri toimialan yrityksille. Maanrakennusliikkeet, kuljetusliikkeet, maa- ja metsätalousyritykset, teollisuusyritykset sekä huoltokorjaamot hyötyvät palvelun käyttöönotosta, toteaa Elias. Sovellus sopii hyvin myös niille käyttäjille, jotka huoltavat itse kalustonsa sekä huoltoliikkeille, joilla ei ole sähköistä huoltokirjaa asiakkailleen vielä käytössä.

Automaattien huoltovahti

Käyttäjät voivat itse lisätä huoltoja tai luoda huoltovaltuutuksia henkilökunnalleen sekä haluamilleen korjaamoille. Valtuutetut voivat näin lisätä huoltoja suoraan laitetietoihin ja ne näkyvät reaaliaikaisesti sovelluksessa laitteen omistajalle. Voit esimerkiksi lisätä koneellesi huoltomuistutuksen öljyntarkastuksesta viikoittain ja ohjata sähköpostimuistutuksen suoraan kuljettajalle. Jos kuljettaja unohtaa viikkotarkastuksen saamastaan huoltomuistutuksesta huolimatta, lähettää järjestelmä ilmoituksen huollon laiminlyönnistä koneen omistajalle. Näin järjestelmä valvoo ja samalla patistaa kuljettajia hoitamaan huollot ja tarkastukset ajallaan.

Sähköinen huoltokirja on turvallinen ja luotettava. Huollon yhteydessä järjestelmä luo automaattisesti päiväyksen eikä sitä voi jälkeenpäin muuttaa.

Sähköisessä huoltokirjassa huollot ovat aina ajan tasalla. Käyttäjä näkee etusivullaan yhdellä silmäyksellä kaikki palveluun lisätyt koneet ja laitteet. Laitetiedoissa näkyy koko huoltohistoria sekä tulevat huollot.

Tarvittaessa dokumentit ja listauksen saadaan tulostettua palvelusta. Palveluun syötetyt tiedot ja liitteet ovat syöttäjän omaisuutta, eikä palvelun tarjoaja vastaa niistä eikä muuta niitä.

-Eli emme toki ole vastuussa siitä, mitä tietoja asiakkaat palveluun syöttävät ja ovatko tiedot täydellisiä, vaan tarjoamme erinomaisen alustan, missä huoltohistoriaa voi ylläpitää, Elias päättää.

Palaute ensimmäisiltä käyttäjiltä on ollut positiivista. Monet ovat todenneet, että ovat odottaneetkin tämän tyyppistä sovellusta. Jatkokehitämme palvelua asiakaspalautteen pohjalta. Sovelluksen kielivaihtoehtoina ovat suomi, ruotsi ja englanti.

Lue seuraavaksi