Uutiset

Yleinen

Herukan Kiinteistöhuolto auraa piha-alueita Skaala-lumiauroilla

 

Vuonna 1988 perustettu Herukan Kiinteistöhuolto Ky tarjoaa asiakkailleen yksilöllisiä ja monipuolisia kiinteistöhuolto-, saneeraus- ja siivouspalveluja sekä erilaisia konetöitä vankalla ammattitaidolla ja nykyaikaisella kalustolla. Vuodesta 1995 yrittäjinä ovat toimineet Jani Mustalahti ja Teemu Runtti, joiden lisäksi yritys työllistää 13 kiinteistöhuollon ammattilaista. Laatu ja luotettavuus ovat Herukan Kiinteistöhuollon avaintekijöitä, joilla saavutetaan hyvä energiakulutuksen hallinta, talon arvon säilyminen ja asukkaiden tyytyväisyys.

Herukan Kiinteistöhuollolla on kolme erikokoista levenevää Skaala-auraa, joilla hoidetaan noin 200 kiinteistön piha-alueet puhtaiksi lumesta. Pienin kone on vuonna 2008 hankittu Bobcat AL-440 pyöräkuormaaja Skaalan L19-30 -lumiauralla, jonka työleveys on 1 900-3 000 mm. Keskimmäinen kone on Wille 625C Skaalan L22-36-auralla, jonka työleveys on 2 200-3 600 mm. Tämä aura on uusin ja se on otettu käyttöön tammikuun alkupuolella. Järein lumikone on Volvo L60 E -pyöräkuormaaja, jossa on viime syksynä hankittu Skaala L26-44 -lumiaura. Tämän työleveys on 2 600- 4 400 mm, joten jälkeä syntyy. Skaala-aurat ovat todella tehokkaita – kun on käytettävissä hyvät läjitysmahdollisuudet, niin auraaminen käy nopeasti. Skaala-aurat keräävät hyvin lumen eteensä, eivätkä jaa sitä sivuille.

Skaala-aurojen lisäksi Herukan Kiinteistöhuollolla on melkoinen määrä muitakin kiinteistönhuollossa tarvittavia lisävarusteita, kuten hiekoittimia, harjalaitteita, kaksi Dynaset-painepesuria, RP-polanneterä, Raiko-polannejyrsin sekä trukkipiikkejä ja peräkärryjä.

Myös kuorma-autoja tarvitaan kiinteistönhuollossa ja yrityksellä onkin kaksi koukkulaitteilla olevaa kuorma-autoa; Volvo FM-12 ja Scania 93M sekä joukko erilaisia vaihtolavoja.

 

Tehokkaat levenevät Skaala-lumiaurat

Levenevät Skaala-aurat sopivat erityisesti suurten piha-alueiden auraukseen. Suurten levenevien sivusiipien avulla lunta saadaan ajettua kerralla enemmän kasalle. Leveyttä voidaan säätää hydraulisesti, joko molempia siipiä yhtä aikaa tai lisävarusteen avulla kumpaakin siipeä erikseen. Ominaisuutta on haluttu hyödyntää myös ahtaissa paikoissa ja siksi viime syksynä markkinoille tuotiin kolme uutta mallia malliston pienempään päähän. Uutena ominaisuutena osassa syksyllä markkinoille tulleissa auroissa on joustava sivusiipi, joka pienentää entisestään mahdollisia törmäysvaurioita. Skaala-aurojen vakiokokoja on yhteensä kymmenen, alkaen pienimmästä L9-14 ja päättyen suurimpaan L31-60. Työleveyksiä on siis valittavissa 900 mm ja 6000 mm väliltä koneen koosta riippuen.

Kelluvan sovitteen ansiosta Skaala-aura myötäilee paremmin maan pintaa. Aurassa on avoin runkorakenne, jolloin lumi ei pääse pakkautumaan ja jäädyttämään auraa. Aurausjälki on siisti, eikä jätä liukasta pintaa – vakiona aurassa on verkkoterät, mutta halutessa saa myös kampaterät.

Aiemmin kelluva sovite oli lisävaruste, mutta nyt se kuuluu auran vakiovarustukseen ja antaa osaltaan törmäyssuojaa koneelle sekä lisää ajomukavuutta siirtymismatkoilla auran kanssa. Vakiona on lisäksi yksi letkupari ja sivumuovit. Lisävarusteena auraan saa kaksi letkuparia ja sivuteräkset. Värivaihtoehdot ovat työkoneen musta tai asiakkaan oma RAL-väri. Tarjolla ovat kaikki kymmenen vakiomallia levenevistä lumiauroista, mutta myös yksilöllisiä ratkaisuja valmistetaan asiakkaan toivomusten mukaan.

 

RP-Koneet Ky

RP-Koneet Ky on Utajärvellä toimiva, Jaakko Laitisen perustama metallikonepaja, joka työllistää tilanteesta riippuen 5-10 metallialan ammattilaista. Yritys valmistaa kiinteistönhuoltoon Skaala-lumiauroja ja -kauhoja, joista vakiomallit ovat 2,4 m³, 3 m³ ja 4 m³ kokoisia. Alkunsa RP-Koneen aurojen ja kauhojen kehittely sai omasta tarpeesta vuonna 1996. Varsinainen myynti alkoi vuonna 2000, ensin Pohjois-Suomen urakoitsijoille, mutta sitten myös eteläiseen Suomeen. Tuotekehitystä yritys on tehnyt yhdessä asiakkaiden kanssa.

Edellä mainittujen tuotteiden lisäksi RP-Koneet räätälöi tuotteita asiakkaiden toivomusten mukaan ja valmistaa maatalouteen Matti-liete- ja metsäperävaunuja sekä tarjoaa teollisuuteen teräsrakenteiden suunnittelua, rakentamista ja kunnossapitoa.

www.rp-koneet.fi

www.herukankiinteistohuolto.com

Miika Nyrö

 


 


 

Lue seuraavaksi