Uutiset

Yleinen

Ensimmäinen Fendt 1050 Vario luovutettu Ylivieskassa

Pari vuotta kului Fendtin lippulaivan ensiesittelystä mallin ensimmäiseen luovutukseen Suomessa ja Ylivieskassa. Uusi Fendt 1050 esiteltiin ensi kerran Saksassa vuonna 2014. Mallimerkintä uudelle lippulaivalle on 1050 ja samalla se on ensimmäinen perinteinen etuakseliohjattava traktori maailmassa, joka ylittää 500 hevosvoiman rajan. Traktoriin on sovitettu MANin 500 -heppainen moottori.

Vasemmalta Harri Valtonen, AGCO Suomen Ylivieskan myyjä Samuli Jauhiainen, Jarmo Valtonen, AGCO Suomen myyntipäällikkö Ilkka Ervasti ja oikealla Fendtin tuotepäällikkä Niko-Pekka Kyllönen. Tilaisuudessa luovutettiin kaksi Fendt 1050:stä. Toinen oli aito Fendt 1050 ja toinen muovinen näköiskopio.  

Uusi 1000-sarja on rakennettu raskaaseen vetotyöhön, mutta samalla on säilytetty perinteiset traktorin ominaisuudet. Varusteista esimerkiksi taaksepäinajomahdollisuus on saatavilla. Kyseisessä traktorissa ei ollut kuitenkaan ympärikääntyvää ohjauspulpettia varusteena. Moottorina on MANin Tier 4 Final-päästöluokan vaatimukset täyttävä 6-sylinteinen 12,4-litrainen moottori. Uusi teholuokka edellyttää myös vahvempaa Vario-vaihteistoa. Hydrauliikkajärjestelmä rakennetaan kahdella kierrolla ja toimimaan kahdella säätyvätilavuuspumpulla, jolloin kun litratuottoa tarvitaan, on resursseja käytettävissä. Toisaalta tuotostarpeen ollessa pieni, ei kulutuskaan ole suhteettoman suuri.

Sieviläiset Jarmo ja Harri Valtonen tilasivat uuden Fendt 1050 Varion maatalousyhtymälle. Veljekset harjoittavat myös koneyrittämistä. Tarkoitus on käyttää traktori vetokoneena maataloudessa, mutta myös hakkurin ja perävaunujen edessä. Ominaisuuksiahan uutuudessa on moneen työhön. Valtosilla on entuudestaan hyvät kokemukset Fendtin 900-sarjalaisista, eikä uutuuden siinä oleteta tuovan poikkeusta.

Samuli kiitti luottamuksesta Fendtiin ja luovutti avaimet Jarmolle. – Investointeja toki pitää tehdä, jotta kehitys ei pysähdy, Jarmo Valtonen toteaa.

Suomen Vario-kerholaiset luovuttavat kaikille 1000 sarjan Fendtin ostajalle kivisen kyltin, joka on Jarmon kädessä. 

Harri ja Jarmo ensimmäistä kertaa ohjaimissa. Fendt hörähti iloisesti käyntiin.

Lue seuraavaksi