Uutiset

Yleinen

Aspen-alkylaattibensiini helpottaa moottorisahan käyttöä

Aspen-alkylaattibensiinin käyttö moottorisahassa vähentää ongelmia ja parantaa samalla ympäristön laatua. Moottorisaha käynnistyy helpommin ja polttoainesäiliötä ei tarvitse tyhjentää, vaikka kone olisi pitkänkin aikaa varastossa. Teet samalla ympäristölle ison palveluksen.

Moottorisahat kuuluvat koneisiin, joita käytetään usein intensiivisesti tiettyinä kausina. Tavallinen bensiini on tuoretavaraa, jolloin polttoainesäiliö olisi aina hyvä tyhjentää intensiivisimmän työkauden jälkeen. Näin säiliö voidaan täyttää uudella, tuoreella bensiinillä, kun sahan käyttö on taas ajankohtaista. Jos tankissa sen sijaan on Aspen-alkylaattibensiiniä, vältyt sotkuiselta polttoainesäiliön tyhjentämiseltä, sillä alkylaattibensiini säilyy jopa viisi vuotta.

Aspen-alkylaattibensiini sisältää vain kymmenkunta ainetta, kun taas tavallisessa bensiinissä niitä on noin 200. Kun parisataa ainetta sekoittuu toisiinsa, tapahtuu koko ajan kemiallisia reaktioita, jotka muuttavat bensiinin koostumusta. Muutaman kuukauden kuluttua polttoainesäiliössä ei enää ole samaa bensiiniä, mitä sinne alunperin tankkasit. Aspen-alkylaattibensiiniä käyttämällä vältyt tältä huolelta, sillä sen sisältämät aineet eivät reagoi keskenään, ja näin myös säilyvyys paranee huomattavasti.

Metsätöissä on pystyttävä luottamaan siihen, että moottorisaha toimii ilman ongelmia. Alkylaattibensiini pitää moottorin puhtaampana, parantaa käyntivarmuutta ja suorituskykyä sekä pidentää moottorisahan käyttöikää. Näin et joudu tilanteeseen, jossa moottorisaha ei lähde käyntiin silloin, kun sitä eniten tarvittaisiin.  

Alkylaattibensiini parantaa myös moottorin suorituskykyä, joten tavalliseen bensiiniin verrattuna se on huomattavasti parempi vaihtoehto niin ihmisen kuin ympäristönkin kannalta. Alkylaattibensiinissä on jopa 99 % vähemmän vaarallisia hiilivetyjä kuin tavallisessa bensiinissä. Pakokaasut ovat siten huomattavasti puhtaampia ja myös koneen käyttäjän terveysriskit ovat pienemmät. Aspen-alkylaattibensiini sisältää vähemmän happamoitumista ja rehevöitymistä aiheuttavia aineita. Kun säiliöön tankataan tavallisen bensiinin sijaan Aspen-alkylaattibensiiniä, otsonin muodostuminen maanpinnan lähellä vähenee.

TP

Lue seuraavaksi