Uutiset

Yleinen

Agritechnica Hannoverissa 2017_7

​Valtran T-sarja ja SmartTouch-kyynärnojalla pokkasi Tractor of the Year 2018-palkinnon, mikä on osoitus suomalaisen suunnittelutyön onnistumisesta. Valtran palkintokaappi alkaa täyttyä, kun nykyiset 4-sarjan mallit ovat olleet palkintopallilla useasti. Palkintojen saanti kertoo osaltaan panostuksista tuotekehitykseen, mutta myös tuotekehityksen onnistumisesta. Palkinnot auttavat etenkin viennissä, missä markkinoita on auennut. 

Holmer sai hopeamitalin juurikkaannostokoneisiin suunnitellusta päistekäännöksen optimointiin järjestelmästä, jonka kuljettaja aktivoi päälle. Järjestelmä on suunniteltu yhteistyössä Reichardtin kanssa. Nostokone asetetaan oikeaan asentoon käännöstä silmällä pitäen. Tämän jälkeen järjestelmä laskee akustisesta signaalista oikean hetken aloittaa käännös ja vantaat nostetaan ylös. Käännös tehdään maksimi pyöräkulmilla ja kone asettuu ennalta laskettuun paikkaan eli seuraavalle riville heti oikeaan paikkaan, jolloin riviä aletaan nostaa ilman hapuilua.

Fendt Vario Pull on suunniteltu hinattavien työlaitteiden kiinnitykseen ja vetoon. Koukun teleskooppi on 80 senttinen ja koukku voidaan laskea alas ja ottaa työlaite kätevästi perään. Koukkua voidaan kuormittaa 8000 kilon painolla ja työssä koukku voi ulkona, jolloin yhdistelmällä voidaan kääntyä ketterämmin kuin perinteisellä koukulla. Kun koukku on etäällä, takapyörille saadaan tarvittaessa enemmän pitoa.

Pilkington Automotive Finland on kehittänyt näyttönä toimivan tuulilasin. Tuotteen kehitys on kestänyt neljä vuotta. Kyseessä on elektoroluminanssinäyttö, matriisinäyttö, joka fyysisesti sijoitetaan laminoituna lasin sisään. Tähän mennessä tuulilasinäytöt ovat olleet heijastettuja. Kyseisellä näytöllä on mahdollista korvata perinteinen näyttö ja tuottaa kuljettajalle tarpeellista tietoa etulasiin, mutta vaihtoehtoisesti myös sivu- tai takalasiin. Näyttöön tuleva tieto voidaan valita oikeaksi tilanteen mukaan ja näyttö on skaalautuva. Värivaihtoehtona ovat keltainen ja vihreä ja näytöstä näkee läpi, jolloin työtä voidaan tehdä katsoen näytön läpi. Tuote on jo markkinoilla ja kuvassa se on Valtran tuulilasissa.

Katso edelliset Agritechnica uutiset

Osa 6

Osa 5

Osa 4

Osa 3

Osa 2

Osa 1

Lue seuraavaksi