Uutiset

Yleinen

Agritechnica Hannoverissa 2017_10

Pel-tuote Oy myy kalustoa ympäri maailman, Afrikkaan, Etelä-Amerikkaan jne, joten kokemusta laitteista on kertynyt jo rutkasti. Mekaaninen veto on yksinkertainen ja toimiva, kun se on koeajettu jo moneen otteeseen.
Esillä oli myös lietekalustoa, kuten kuvassa oleva kahdella Harsön jakajalla varustettu 8-metrinen levitin.PEL-tuote sai näyttelyssä DLG-sertifikaatin yksikiekkoiselle hinattavalle levittimelle.

Junkkarin mekaaninen kylvökone esiteltiin jo Urakointi Uutisten numerossa 11 ja se sai ennen näyttelyä huomiota saksalaisissa lehdissä, joten se lisäsi kiinnostusta uutuuteen. Rakenne on sangen yksinkertainen, joten osansa markkinoista Junkkari tulee ottamaan. Junkkarin kylvökoneita myy Hankkija

​Bosch esitteli kasvinsuojelua, missä tunnistetaan hahmoja. Tällöin esimerkiksi riviviljelyssä päästään kasvikohtaiseen käsittelyyn. Kasvi tunnistetaan toivotuksi tai tuhottavaksi ja tunnistuksen jälkeen suihkautetaan torjunta-aine rikkakasvin niskaan. Järjestelmällä on toki mahdollista tehdä myös täsmälannoitusta hyötykasveille.  

Perävaunuihin yhä useammin teloja, jos niillä kuljetetaan satoa pellolla. 

Lue seuraavaksi