Uutiset

Yleinen

Agri-Kymi Oy:n uudet yrittäjät

Agri-Kymin  valikoimaan kuuluvat esimerkiksi SaMASZin ja Tempon työkoneet. Kuvassa vasemmalla Agri-Kymin uusi yrittäjä Hanna Pulkkanen, Lukasz Lapihnski, SaMASZ:n myyntipäällikkö, talvella menehtynyt Jaakko Pirinen ja oikealla Milla Pirinen, uusi yrittäjä. Taustatyötä sukupolvenvaihdokseen on tehty jo vuosia, kun Hanna ja Milla olvat olleet mukana neuvotteluissa tavarantoimittajien kanssa.

Vaikka sukupolvenvaihdosta oli jo suunniteltu ja nuorempi sukupolvi osallistui merkittävästi yrityksen toimintaan, vasta uusi tilanne muutti roolit. Omalle henkilökunnalle, jälleenmyyjille ja muille yhteistyökumppaneille ilmoitettiin nopeaan tahtiin, että toiminta jatkuu kuten aikaisemmin. Se oli luultavasti helpotus monelle ja siirtymäajasta tuli lyhyt.

– 20 vuoden aikana yrityksestä on toki tullut tietyn ”näköinen”, kun sitä on kehitetty niistä lähtökohdista, joita kunakin aikakautena on ollut ja Jaakko hoiti asioita omalla tavallaan. Jaakko oli ”vanhan liiton miehiä” Milla pohtii. Liiketoimintaan on toki suhtauduttu vakavasti ja työtä tehty tähänkin mennessä, jotta asiakkaat ovat saaneet tarvitsemansa tuotteet oikeaan aikaan. Jotain hienosäätöä kuitenkin tehdään, jotta asiakkaat löytäisivät esimerkiksi tiedot tuotteista helpommin kuin aikaisemmin netissä.

– Jotkut asiakkaat ovat kiinnostuneita teknisistä yksityiskohdista, mutta suurin osa asiakkaista on kiinnostunut siitä, että työ tulee tehdyksi hyvin, Hanna toteaa. Tärkeää on myös se, miten mahdollisten vahinkojen jälkeen saadaan varaosia, jotta kone saadaan jälleen iskuun. Varaosahuollossa olemme onnistuneet viime vuosina hyvin, Hanna jatkaa.

IKH:n valikoima antaa mahdollisuuden tehdä tarvike- ja työkalukauppaa laajalla valikoimalla. Hyllytilaa Kouvolan Kaupinkadun toimipisteessä on runsaasti.

– Oma henkilökuntamme toki oli huojentunut ja työt jatkuivat entiseen malliin, mistä pitää olla kiitollinen. Muutos oli tavallaan odotettu, mutta muutoksen tahti vain muuttui. Työntekijöiden kanssa asioita hoidettaessa luovutaan vielä ehkä siitä osastakin muodollisuuksista, joita tähän mennessä on ollut. Työsuhteet ovat kuitenkin olleet pitkiä, joten suurempiin muutoksiin ei ollut tarvettakaan, Hanna pohtii. Kahvihuoneessa ovat kaikki hyvin samaan pöytään sopineet ja asioita on siellä hoidettu vähemmän muodollisestikin.

Maatalouskoneiden myyntimäärät eivät ole vuosittain merkittävästi vaihdelleet. Valikoimissa ovat perustuotteet, mutta samalla vuosittain on kokeiltu uusiakin tuotteita, joiden kanssa on haettu ketteryyttä markkinoilla. Esimerkiksi kulutusta kestäviä lieteletkuja on toimitettu metritavarana asiakkaille.

Lue seuraavaksi