Uutiset

Kuljetuskalusto

Yöradio on valvonut ammattikuljettajien seurana koko kevään

Veho ja Mercedes-Benz-kuorma-autot ovat tehneet yhdessä Radio Novan kanssa Yöradio-ohjelmaa vuodesta 2020. Pertti ja Lauri Salovaara ovat olleet ammattikuljettajien ja muiden yötyöläisten seurana joka arki-ilta käsitellen erilaisia liikenteeseen ja turvallisuuteen liittyviä aiheita. Tämän kevään viimeinen ja samalla historian 150. lähetys tulee ulos vappuaattona.

Satoja soittajia ja ajankohtaista tietoa suoraan tien päältä

Yöradion filosofiaan kuuluu yöllä liikkuvasta ammattiliikenteestä huolehtiminen. Se tarkoittaa niin ajankohtaisten liikennetietojen kuin viihteenkin tarjoamista.
”Yöllä työkseen ajavat ovat koko lailla yksin liikkeellä ja radion livelähetys on mainio matkakaveri”, sanoo Mercedes-Benz kuorma-autojen markkinointipäällikkö Nina Uschanov. ”Aamulla ja päivällä työkseen ajavilla on runsauden pulaa radiokanavien suhteen, mutta öisin on vain soittolistoja. Meille öisin tavaraa ja ihmisiä kuljettavien ammattilaisten huomioiminen on kunnia-asia. He jos ketkä ansaitsevat radiolähetyksen kaltaisen repsikan seurakseen pimeille teille.”

”Liikenneasioista ajokelin muutokset, erikoiskuljetukset, tietyöt ja onnettomuudet ovat asioita, joista me aktiivisesti kerromme. Kerran Lauri sai puhelun suoraan kolariautosta, kun yöliikenne seisoi nelostiellä hirvikolarin jälkeen. Voiko tuoreempaa tietoa yön kulkijoille välittää”, muistelee Pertti Salovaara kevään lähetyksiä.
 

Matti Esko on yön ykkönen 

Raskaan liikenteen kuljettajille suunnatussa ohjelmasisällössä ei varsinaisesti oteta musiikkitoiveita vastaan. Silti niitä tulee ja yksi on ylitse muiden. 

”Voin sanoa, että joka ikinen yö toivotuin kappale on Matti Eskon Rekkamies ja yleensä sen kerran illassa myös soitamme”, kertoo Pertti Salovaara yön kulkijoiden musiikkimausta.  

Lähetyksessä on vieraillut kymmeniä kuljetusalan toimijoita kuljettajista autojen latausjärjestelmien asiantuntijoihin ja hinausauton kuljettajista palomiehiin. Näkökulma yötyöhön on ollut kattava ja osoittanut, kuinka paljon erilaisia asioita tapahtuu silloin, kun suurin osa kansasta painaa pään tyynyyn. 
 

Tavoitteena turvallisempi liikenne ja parempi liikennekulttuuri

Vehon myyntijohtaja Jouni Kummala tiivistää kolmella sanalla Mercedeksen asenteen – turvallisuus on pääasia. Kummala puhuu itsekin mielellään turvallisuutta parantavista lisävarusteista ja avustavista järjestelmistä, mutta korostaa ammattikuljettajan roolia. ”Kuljettaja on aina ollut ja tulee aina olemaan tärkein turvallisuuteen vaikuttava tekijä ja me haluamme kaikin käytettävissä olevin keinoin auttaa heitä viihtymään työssään”, Kummala kiteyttää.
 

Yöradion kevät huipentuu vappuna yön ja työn juhlaan 

Vuoden 2021 Radiogaalassakin shortlistalle päässyt Yöradio on saavuttanut vankan aseman yön kuunnelluimpana kaupallisena radio-ohjelmana. Kevätkausi päätetään yön ja työn juhlaan vappuaattona 30.4. klo 22.00-02.00. Viimeisessä lähetyksessä otetaan täysi ilo irti ja luvassa on myös vierailevia tähtiä, jotka eivät taatusti jätä kuulijoita kylmäksi. Ääneen pääsevät muun muassa Riku Rantala, Arman Alizad, Elastinen ja tietysti Matti Esko.  

Tauko on kuitenkin vain kesän mittainen, ja Yöradio palaa takaisin ääneen tuoden iloa ja turvaa pimeisiin öihin syyskuusta marraskuuhun.


Pertti ja Lauri toivottavat kaikille yön kulkijoille ja muillekin kuuntelijoille hyvää kesää!