Uutiset

Kuljetuskalusto

Volvo investoi uusiin toimitiloihin Vantaalle

Volvo investoi Vantaalle

Vantaan Viinikkalaan valmistuu syksyllä 2016 Volvo Finland Ab:n uudet toimitilat, joihin sijoittuu Volvo Group Truck Centerin ja Bus Centerin myynti- ja huoltotilat sekä huoltokoulu.

”Vantaan uusi toimipiste takaa asiakkaillemme parhaat mahdolliset palvelut, jotka ovat entistäkin helpommin saatavilla. Uusi toimipiste korvaa Volvo Group Truck Centerin ja Bus Centerin Vantaan nykyisen, 1970-luvulta saakka käytössä olleen Vetotien toimipisteen”, kertoo Volvo Finland Ab:n toimitusjohtaja Magnus Björklund.

Uusi toimipiste sijaitsee keskeisellä paikalla hyvien yhteyksien varrella Suomen laajimmalla logistiikka-alueella Kehä III:n varrella Vantaan Viinikkalassa. Alueelle rakennettava toimipiste palvelee sekä pääkaupunkiseudun, että koko maan kattavia kuljetuksia.

Suurin Suomeen tehty investointi

Uudessa toimipisteessä on kaikkiaan 44 huoltopaikkaa, joiden pituus kuorma-autopuolella on 32 metriä, linja-autopuolella 36 metriä. Ovikorkeuden kerrotaan olevan 5,2 metriä, joten myös aiempaa korkeammat ajoneuvot mahtuvat hallin suojiin. Vetotien nykyisissä tiloissa on 34 huoltopaikkaa, joten uusi piste tarjoaa myös enemmän tilaa. Neliöissä mitattuna kasvu on huomattava – nykyisestä 6100 neliöstä kivutaan 15400 neliöön. Samalla avautuu mahdollisuus henkilökunnan määrän kasvattamiseen. Björklundin mukaan vuoteen 2019 mennessä asiakaspalvelijoiden ja mekaanikkojen määrää kasvaisi noin 30 henkilöllä.

”Volvo Finland Ab on sitoutunut olemaan keskeinen osa suomalaista yhteiskuntaa. Kumppaniksemme olemme valinneet suomalaisen EKE-yhtiön, joka vastaa uusien toimitilojen rakentamisesta 220 osaajallemme. Arvoltaan noin 40 miljoonan euron investoinnilla varmistamme, että olemme tulevaisuudessakin asiakkaittemme paras liike- ja yhteistyökumppani. Uskomme alaan vahvasti – tavarat ja ihmiset liikkuvat Suomessa jatkossakin kumipyörillä, sillä muuta yhtä tehokasta vaihtoehtoa ei ole”, sanoo Björklund hankkeesta, joka on suurin koskaan suomalaisessa Volvo-maailmassa nähty.

Rakentaminen Vantaan Viinikkalassa alkaa keväällä 2015 ja uudet toimitilat valmistuvat syksyllä 2016. Uudet toimitilat mahdollistavat asiakkaiden entistäkin laadukkaamman palvelun ja paremmat puitteet uusien palvelujen kehittämiseen.

Logistiikan ytimeen

”Uudisrakentamisen vaihtoehtona oli myös nykyisen toimipisteen modernisointi, joka olisi ollut kuitenkin erittäin haastavaa. Lopulta totesimme, että on helpointa ja järkevintä tehdä kokonaan uusi toimipiste. Nykyiset Vetotien tilat suunniteltiin 1960-luvun lopulla, jolloin kalusto oli niin mitoiltaan kuin massaltaan nykyistä pienempää. Vuosien saatossa myös tavaraliikenteen reitit ovat muuttuneet, jolloin Kaivoksela ei enää ole raskaan liikenteen kannalta se paras paikka.

”Nyt tehtävällä investoinnilla katsotaan ainakin 40 vuotta eteenpäin, joten olemme arvioineet laajasti tulevaisuutta niin kaluston koon kuin reittienkin suhteen. Suomi on saari ja iso osa tavaraliikenteestä kulkee pääkaupungin satamien kautta. Lopulta päätös pääkaupunkiseudun logistiikka-alueelle sijoittumisesta oli hyvin helppo”, kuvailee Björklund hankkeen taustoja.

Viimeisen kymmenen vuoden aikana Volvo on investoinut Suomen-verkostoon muun muassa Volvo Truck Center Liedon, Kotkan, Porin ja Tampereen uusiin toimipisteisiin. Lisäksi yksityiset Volvo-jälleenmyyjät ovat investoineet Vaasan, Rovaniemen, Mikkelin, Lappeenrannan ja Riihimäen toimipisteisiin. Tällä hetkellä käynnistymässä on myös Keminmaan toimipisteen rakentaminen.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi