Uutiset

Kuljetuskalusto

Timecap Oy:lle uusi Renault Trucks D Wide CNG

Renault Trucks D Wide 320 CNG

Vähäpäästöinen kuorma-auto on paitsi ekoteko, myös vastuullista liiketoimintaa. Onninen Oy:n rakennustarvikkeet kulkevat ympäristöystävällisesti tukusta työmaille Timecap Oy:n uudella Renault Trucks D Wide CNG -biokaasuautolla.

Reilun viidenkymmenen auton voimin Uudellamaalla ja pääkaupunkiseudulla palveleva Timecap Oy keventää kuljetuspalveluiden ympäristökuormitusta uusilla vähäpäästöisillä kuorma-autoilla. Elokuun lopulla 2021 Timecap Oy otti käyttöön täysin uuden paineistetun biokaasun voimin kulkevan Renault Trucks D Wide CNG -kuorma-auton. Kappaletavaranosturilla ja rahtilavalla varustettu biokaasuauto palvelee Onninen Oy:n asiakkaita pääkaupunkiseudulla LVI- ja sähkötarvikekuljetuksissa Aleksi Pöllän ohjastamana.

Entuudestaan tuttu merkki

”Meillä on varsin positiiviset kokemukset kaasukäyttöisestä pakettiautosta. Nyt, kun kaasun jakeluverkosto on saatu kasvatettua riittävän laajaksi, koimme kaasukuorma-auton hankinnan ajankohtaiseksi. Renault Trucks on meille entuudestaan tuttu merkki ja luotettava kuorma-autovalmistaja. Renault Trucks D Wide CNG -kuorma-auton hankintapäätöksessä vaakakupissa painoi luotettavuuden ohella huoltopalveluiden saatavuus, sekä tietenkin myös hinnoitteluun liittyvät seikat”, sanoo Timecap Oy:n kalustopäällikkö Timo Manninen.

Timecapin uusi Renault Trucks D Wide 320 CNG on varustettu Palfinger-kappaletavaranosturilla ja Piakon alumiinilaitaisella rahtilavalla, mikä on räätälöity Onninen Oy:n sopimuskuljetuksia silmällä pitäen. Timecap Oy:n kuljetuskaluston ylläpidosta ja hankinnoista vastaava Manninen seuraa kuljetusalaa ja käynnissä olevaa murrosvaihetta eturivin paikalta.

Renault Trucks D Wide 320 CNG

”Timecap Oy tekee yhdessä asiakkaiden kanssa parhaansa yhteisten ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi. Seuraamme mielenkiinnolla sekä täysin uusien että vaihtoehtoisilla käyttövoimilla toimivien tekniikoiden kehittymistä, ja otamme niitä käyttöön asiakaslähtöisesti. Iloksemme saamme palvella Onninen Oy:n kaltaista eteen päin katsovaa ja vastuullisesti toimivaa yhtiötä, jolla on näkemystä ja resursseja kestävien ratkaisujen toteuttamiseksi.”

”Hiilijalanjäljen pienentäminen on meillä keskeisenä toimena konsernitasolla, ja kuljetuksiin liittyvien haasteiden selättäminen on yksi merkittävimmistä toimista, jota pilotoidaan erilaisten hankkeiden kautta. Jakeluverkoston laajentumisen myötä kaasu on noussut kiinnostavaksi vaihtoehdoksi meidän toimialallamme myös lähikuljetuksissa”, sanoo Onninen Oy:n kuljetuspäällikkö Samuli Pohjonen.

Onninen Oy:n Hyvinkään Sahanmäen jakelukeskuksesta lähtee päivittäin 35–40 yhdistelmäkuormaa eri puolille maata, niin suoraan asiakkaille kuin yhtiön kaikkiaan 57 toimipisteeseen.

”Päivittäin meiltä lähtee asiakkaille sellaiset 2000–2500 tilausta, joko noutona tai perille toimitettuna. Kuljetusten tarjouskilpailuissa ympäristöystävällisyys on keskeisenä tekijänä, ja tässä kuormaava kaasuauto täyttää hyvin nämä ehdot. Tutkimme toki myös muiden käyttövoimavaihtoehtojen soveltuvuutta kuljetuksiimme”, Pohjonen paljastaa.

Hiilijalanjälkeä pienentämässä

Renault Trucks D Wide CNG on tarkoitettu erityisesti kaupunkien ja taajama-alueiden jakelu- ja jätekuljetuksiin. Siinä on voimanlähteenä kuusisylinterinen ja iskutilavuudeltaan yhdeksänlitrainen CNG-moottori. Kipinäsytytteinen moottori tuottaa jopa 320 hv huipputehon ja peräti 1 356 Nm vääntömomentin. Vaihteistona on kuusivaihteinen Allison automaattivaihteisto, mikä yhdessä biokaasumoottorin kanssa muodostaa optimaalisen parivaljakon jakelukuljetusten muuttuviin haasteisiin.

D Wide CNG:n biokaasusäiliöjärjestelmän vetoisuus on jopa 160 kuutiometriä. Kaasumäärällä ylletään parhaimmillaan jopa 800 kilometrin toimintamatkaan. Kustannustehokas ja hyvin saatavilla oleva CNG-maakaasu säästää ympäristöä ja pienentää lähipäästökuormaa. Maakaasulla ylletään jopa 20 % ja biokaasulla jopa 70 % vastaavaa dieselmoottoria pienempään hiilidioksidikuormitukseen. Lisäksi kaasumoottorissa ei ole tarvetta AdBlue-lisäaineen käytölle, DPF-suodattimelle tai regeneroinnille.

Renault Trucks D Wide 320 CNG

”Renault Trucks Wide CNG on ollut jo hyvän tovin tarjolla mallistossamme, ja sen voimalinjan kestävyys ja taloudellisuus on jo valmiiksi koeteltua. Sen elinkaarikustannukset ovat mataluudessaan luokkansa kärkeä. Siksi Renault Trucks D Wide CNG onkin yksi kokoluokkansa suosituimmista CNG-kaasukuorma-autoista Euroopassa”, toteaa Volvo Truck Center Vantaan Renault Trucks hyötyautomyyjä Mika Saari lopuksi.Lue seuraavaksi