Uutiset

Kuljetuskalusto

Räätälöityä sarjatuotantoa

Sisu Auto Trucks Oy:n toimitusjohtajaksi kutsutusta, 38-vuotiaasta Petri Reinilästä huokuu tekemisen meininki. Lähes kaksi vuosikymmentä kippejä ja hydraulisylintereitä valmistaneen Wipron palveluksessa työskennellyt Reinilä taustavoimineen on nostamassa suomalaista autoteollisuutta takaisin sille kuuluvaan asemaan. Käytännössä se tarkoittaa markkinajohtajuutta puutavara- ja sora-autoissa, mutta myös erittäin vahvaa asemaa vaihtolava- ja nosturiautoissa.

”Tavoite on haasteellinen, joskin realistinen”, toteaa Reinilä, jonka mukaan hyviä tuloksia voidaan saavuttaa vain asettamalla tavoitteet riittävän korkealle tasolle. Kuorma-automarkkinoilla menestyminen tosin edellyttää tavoitteiden lisäksi myös luotettavaa tuotetta ja palvelevaa huoltoverkostoa.

”Yhteistyö Daimlerin kanssa on antanut meille kokonaan uudet eväät tuotekehitykseen ja tuotantoon”, painottaa Reinilä. Aikaisemmin Sisulla oli lukuisa joukko komponenttitoimittajia, joiden valmistamat tuotteet koottiin ajoneuvoksi Karjaan tehtaalla. Toiminta usean toimittajan kanssa ei kuitenkaan ollut helppoa. Varsinkin ranskalaisen ja amerikkalaisen teknologian yhteensovittaminen osoittautui oletettua työläämmäksi. Sisu Polar-malliston osalta vaikeudet on pääosin voitettu jo etukäteen, sillä Daimler-yhteistyön myötä komponenttitoimittajien määrä on puristettu aikaisempaa vähäisemmäksi.

”Daimler on meille ennemminkin järjestelmä-, kuin komponenttitoimittaja. Esimerkiksi jokaisen auton CAN-väyläjärjestelmä räätälöidään alustakohtaisesti Daimlerin tehtaalla tilausprosessin aikana”, selventää Reinilä yhteistyön syvyyttä.

Sisu-kuorma-autoja valmistava Sisu Auto Trucks Oy on ensimmäisenä maailmassa tehnyt sen, mitä moni on yrittänyt ja pitänyt myös täysin mahdottomana. Pieni ja paljolti paikalliseen tarpeeseen autoja valmistava suomalainen tehdas on saanut kumppanikseen yhden maailman merkittävimmän ajoneuvovalmistajan.

”Yhteistyön myötä kummankin toimijan on saatava hyötyjä. Me Sisulla saamme käyttöömme maailman nykyaikaisinta tekniikkaa, samalla Daimlerille karttuu kokemuksia erikoisajoneuvotuotannosta ja sen erikoispiirteistä”, valottaa Reinilä yhteistyötä, jonka alkusanat lausuttiin viime kevään aikana.

Valttina räätälöidyt erikoisratkaisut

Vankka ja kiertojäykkä alustarakenne on aina ollut merkittävä vahvuus Sisun tuotteissa. Reinilän mukaan alustarakenteiden suunnittelu ja valmistus tulevat jatkossakin olemaan Sisun ydinosaamisaluetta.

”Sisun kuormattunakin nouseva nostoteli ja katkaistava teliveto ovat ominaisuuksia, joita asiakkaamme arvostavat näissä kaikkein haastavimmissa ajotehtävissä”, tietää Reinilä, jonka mukaan hedelmällistä akseliyhteistyötä tehdään Hämeenlinnassa sijaitsevan Sisu Axlesin kanssa.

Sisu Polar-mallistoon on valittavissa joko perinteinen, apurungon vaativa runkoratkaisu tai Sisuissa jo vuosia hyödynnetty kiertojäykkyyttä lisäävä korkearunkoinen ratkaisu. Reinilän mukaan pienen tehtaan on mahdollista valmistaa asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaisia räätälöityjä rakenteita kustannustehokkaalla tavalla.

”Kaikki rungon komponentit, kuten akselit, polttoaine- ja ilmasäiliöt asennetaan jo tehtaalla lopulliseen paikkaansa, minkä ansiosta päällirakentaminen on erittäin helppoa”, muistuttaa Reinilä joustavuuden tuomista eduista.

Samaan hengenvetoon Reinilä muistuttaa myös Sisun kyvystä valmistaa ajoon valmiita ratkaisuja.

”Auton rakentaminen täysin valmiiksi yhden katon alla nopeuttaa läpimenoaikaa ja tuo mukanaan laadukkaan ja jälkimarkkinoinnin kannalta vaivattoman tuotteen”, painottaa toimitusjohtaja, jonka mukaan Sisun ei kannata kilpailla markkinoista kolmiakselisella alustalla.

”Globaalien markkinoiden tarpeiden mukaan toimiva iso tuotantolaitos on oikea paikka standardiratkaisujen tekemiselle. Sisun kilpailukyky nousee esiin vasta pitkälle räätälöidyissä erikoisratkaisuissa, joiden toteuttamiseksi alan suuret toimijat joutuvat turvautumaan erikoisjärjestelyihin ja kumppaneiden tuottamiin kokonaisuuksiin”, tietää Reinilä esitellessään Sisun mahdollisuuksia moniakselisten autojen markkinoilla.

Suunnittelussa sen vahvuus

Siviiliautojen tuotanto on ollut Raaseporin tehtaalla hyvin vähäistä viimeisen kahden vuoden ajan. Nykyisin Komas Oy:n hoteissa olevissa kokoonpanotiloissa on ollut kuitenkin täysi valaistus lähestulkoon jatkuvasti. Työllisyyttä ovat tuoneet muun muassa Puolustusvoimille toimitetut 4×4-maastoajoneuvot, joiden toimitukset ovat loppusuoralla.

Suljettujen ovien takana sijaitsevassa suunnittelu- ja tuotekehitysyksikössä käännettiin lehtiöstä uusi sivu Polar-malliston suunnittelun alkaessa viime vuoden keväällä. Parinkymmenen osaajan joukko on viettänyt tietokoneiden ja prototyyppien parissa lukemattomia työtunteja, jotta markkinoille tuotava mallisto täyttäisi sille asetetut tavoitteet. Reinilän mukaan tuotekehitystä on jatkettava keskeytyksettä, joskin kohta voidaan vaihtaa pienemmälle vaihteelle.

”Emme kuitenkaan ole vähentämässä kapasiteettia, vaan Polar-malliston jälkeen resurssit siirretään uusiin projekteihin. Suunnittelupuolen kapasiteettia pyritään itse asiassa lisäämään”, valottaa Reinilä lähitulevaisuutta.

”Omaksi yhtiöksi eriytetyllä suunnitteluosastolla on mahdollisuus tarjota vuosien saatossa kertynyttä kumipyöräosaamistaan myös konsernin ulkopuolelle. Tämän ansiosta saamme pidettyä tulevaisuuden kannalta tärkeät osaajat talossa”, muistuttaa Reinilä, jonka mukaan suunnittelussa valmistaudutaan jo tulevan Euro 6-päästönormin tuomiin uudistuksiin.

”Tuotekehityksemme kulkee tahdissa Daimlerin suunnittelun kanssa”, vastaa Reinilä toimittajan uteluihin tulevista uudistuksista. 

Vetoa vientiin

Laadukas tuote vaatii myös arvoisensa huoltoverkoston, joka Sisun kohdalla tarkoittaa Veho Hyötyajoneuvojen maanlaajuista organisaatiota. Reinilän mukaan Veho onkin paras mahdollinen kumppani takaamaan Sisujen arkisen aherruksen jatkumista.

”Vehossa ja varsinkin sen asentajilla on erittäin vahvaa, jatkossa myös Sisun jälkimarkkinoinnissa hyödynnettävää osaamista Mercedes-Benz-tuotteista”, muistuttaa Reinilä.

Kiinteä yhteistyö saksalaisen päämiehen kanssa näkyy myös jälkimarkkinoinnissa, sillä jokaisen Suomessa valmistettavan Sisu Polarin alustanumero liitetään myös Daimlerin järjestelmään, mikä helpottaa myöhempää varaosahuoltoa maailmanlaajuisessakin mittakaavassa. Tämä taasen on seikka, mikä avaa vientimarkkinoiden ovet aikaisempaa avoimemmaksi.

”Vientimarkkinointi on aloitettava huoltoverkoston ja varaosalogistiikan rakentamisella”, tietää Reinilä, jonka mukaan lähiaikojen vientiponnistelut suunnataan paljolti Venäjälle, Norjaan ja tietyille Keski-Euroopan markkinoille.

”Venäjällä ajetaan puuta, Sveitsissä mahdollisuudet piilevät viisiakselisissa autoissa ja muualla Euroopassa luotamme varsin paljon nosturiautojen tuomiin mahdollisuuksiin”, valottaa Reinilä, joka näkee Sisun ja suomalaisen autoteollisuuden tulevaisuuden erittäin vahvana.

Lähitulevaisuuden tavoitteena on nostaa vuosittainen tuotantomäärä 500 autoon, joista noin kolmannes löytäisi käyttäjän vientimarkkinoilta.

”Haluamme toimittaa markkinoille laadukkaan, ajoon valmiin tuotteen, jonka valmistusaika on aikaisempaa nopeampi. Läpimenoajan nopeuttaminen on mahdollista varustelemalla auto päällirakenteella jo tehtaalla”, päättää Reinilä.

Ari Perttilä

 

Lue seuraavaksi