Uutiset

Kuljetuskalusto

MS-Truck Oy laajentaa korjaamotoimintaan

Olli-Pekka Niemisen luotsaama OP-Truck Oy on tunnettu toimija suomalaisten kuljetusyrittäjien parissa. Viime vuosituhannen loppupuolella alkanut toiminta ajoneuvokaupan parissa laajeni nopeasti kaluston vuokraus- ja leasingtarjontaan, mikä on tänään merkittävä osa porilaistoimijan arkipäivää. Suomalaisten ja virolaisten, pienten ja suurten kuljetusyrittäjien käytössä on reilut 60 leasing-autoa. Viime vuonna toimintansa aloittanut sisaryritys MS-Truck Oy sen sijaan vastaa uusien DAF-kuorma-autojen myynnistä Turun ja Porin talousalueilla. Ennakkoluuloton ja määrätietoinen yrittäjä ei kuitenkaan tyydy vain kaluston myyntiin, jatkossa palvelutarjontaan kuuluu myös kaluston huolto- ja korjaamotoiminta yhdessä varaosakaupan kanssa.
”Ajatus oman korjaamotoiminnan laajentamisesta myös muiden asiakkaiden käytettäväksi ei suinkaan ole uusi, mutta talouselämän heilahteluista johtuen konkreettiset rakennustoimet aloitettiin vasta viime vuonna”, valottaa Nieminen taustaa hankkeelle, joka sai tuoretta ja kantavaa ilmaa siipiensä alle DAF-yhteistyön myötä. DAF-myynnin ohella MS-Truck Oy toimii Porin talousalueella nyt myös valtuutettuna huoltopisteenä. Kaupungin eteläpuolelle, Tiiliruukin teollisuusalueelle valmistunut korjaamo nielaisee sisäänsä kerralla kaksi moduuliyhdistelmää tai viidestä kuuteen nuppiautoa.
Niemisen mukaan tammikuun lopulla toimintansa aloittava korjaamo palvelee aluksi kolmen asentajan voimalla ammattiautoilijoita merkistä riippumatta.
”Asentajillamme on tukenaan vahvaa osaamista kummastakin ruotsalaismerkistä”, mainitsee Nieminen, jonka mukaan korjaamon täysin uusi kone- ja laitekanta nykyaikaisine testilaitteineen mahdollistaa ammattitaitoisen ja kattavan monimerkkikorjaamotoiminnan. DAFin kohdalla varaosina käytetään alkuperäisosia, muiden merkkien osalta toiminta nojaa paljolti eurooppalaiseen, erittäin kattavaan ja kilpailukykyisesti hinnoiteltuun TRP-osavalikoimaan. Varaosamyynti kattaa myös käytetyimmät huoltotarvikkeet kuten öljyt, nesteet ja akut. Korjaamon hinnoittelun Nieminen lupaa pitää kilpailukykyisellä ja asiakasystävällisellä tasolla.
”Alkuvaiheessa korjaamo toimii virka-aikana, joskin tulevaisuudessa aukioloaikaa pyritään venyttämään pidemmälle iltaan asiakkaiden toiveiden ja kysynnän mukaan. Virka-ajan jälkeen palvelemme päivystyksen ja huoltoauton turvin”, linjaa Nieminen automyyntiä ja kaluston vuokrausta tukevan toiminnan suuntia.
Porin talousalueen DAF-myynti sai joulukuun alussa uutta puhtia Tapani Pelttarin astuttua MS-Truck Oy:n palvelukseen. Pitkän myyntikokemuksen omaava Pelttari on aikaisemmin toiminut niin kuorma-autojen kuin maarakennuskoneidenkin parissa, nyt porilaismiehen arki täyttyy uusien DAFien ja käytetyn kaluston myynnistä.
”DAF tuntuu olevan merkki, jolle on lyöty vahvat ennakkoluulot niin kuljetusyrittäjien kuin kuljettajienkin taholta. Ohjaamoon kapuamisen jälkeen tykästyminen hollantilaismerkkiin on kuitenkin ollut todella nopeaa ja vahvaa”, summaa Pelttari parin ensimmäisen kuukauden kokemuksia uudesta merkistä.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi