Uutiset

Kuljetuskalusto

Micheliniltä uusi perävaununrengas talveen

Michelin tuo Suomen markkinoille uuden, perävaunuihin tarkoitetun Michelin X Multi Winter T – talvirenkaan. Rengaskoko on perävaunuissa yleinen 385/65 R22.5. Rengas soveltuu erityisesti pohjoismaisiin talviolosuhteisiin, mistä on osoituksena sen talvipitomerkintä 3PMSF.

Raskaan kaluston talvirenkaille kaivattaisiin Suomessakin selkeää lakia, joka parantaisi paitsi liikenneturvallisuutta myös liikenteen sujuvuutta. Ruotsissa astui kaksi vuotta sitten voimaan laki, joka edellyttää vetoauton talvirenkailta vähintään 5 mm kuvionsyvyyttä ja talvikäyttöön tarkoitettuja renkaita ohjaaville akseleille. Norjassa renkaiden kuviosyvyydeksi vaadittiin jo aiemmin kaikilla akseleilla vähintään 5 mm. Tänä vuonna lakia kiristettiin ja nyt koko yhdistelmässä on oltava talvirenkaat kaikilla akseleilla. Talvirenkaat määritellään Norjan laissa niin, että niiden ”tulee olla erityisesti kehitetyt talviolosuhteisiin ja niissä tulee olla merkintä M+S tai 3PMSF”.

”Uusi Michelin X Multi Winter T on monipuolinen rengas kaikentyyppisiin tiekuljetuksiin. Se on suunniteltu ja testattu pohjoismaista talvea varten. Se on meidän talvioloissamme turvallinen ja varma rengas, jonka pitokyky auttaa kuljetuksen sujuvuutta vaikeissakin olosuhteissa”, sanoo raskaan kaluston renkaiden asiantuntija Jukka Rinne Suomen Micheliniltä.

Uusi Michelin X Multi Winter T on luokiteltu EU-merkintäjärjestelmässä parhaaseen A-luokkaan märkäpito-ominaisuuksiensa ansiosta. Kulutuspinnan progressiivinen kuvio ja sen vesikalvon tien pinnalta rikkovat kaksoisaaltolamellit antavat tehokasta pitoa.

Renkaassa käytetään uusimman sukupolven Carbion-kumiseosta, joka on erittäin hyvin kulutusta kestävä ja säilyttää ominaisuutensa käyttöiän loppuun asti. Kuvionpohjaan saakka ulottuva lamellointi sekä kulutuspinnan jälkiurittamisen mahdollisuus tekevät renkaasta pitkäikäisen ja käytössä edullisen. Michelin X Multi Winter T 385/65 R22.5 -renkaat ovat tulleet markkinoille tänä syksynä.

Lue seuraavaksi