Uutiset

Kuljetuskalusto

Mercedes-Benz Kuljetus 2017 -messuilla

Mercedes-Benz ensiesittelee raskaan kaluston huoltopalveluiden seurantajärjestelmän Mercedes-Benz Uptimen Kuljetus 2017 -messuilla. Uusi huollon innovaatio Uptime seuraa ajoneuvon kuntoa 24/7 reaaliajassa, tunnistaa huoltotarpeet ja mahdolliset rikot, kommunikoi ne huollolle sekä ehdottaa sopivan huoltoajan. Näin Uptime-palvelu lisää kaluston käytön tehokkuutta, ennustettavuutta ja luotettavuutta sekä parantaa kuljetusyrittäjän mahdollisuuksia ajoneuvojen tuottavaan käyttöön.

Mercedes-Benz Uptimea on testattu 16 kuljetusyrittäjän yhteensä 1400 kuorma-auton kalustossa neljässä maassa. Suomessa Uptime otetaan käyttöön heinäkuussa 2017. Uptimen käyttö edellyttää Mercedes-Benzin FleetBoard Connectivity -palvelualustan ja ajoneuvopäätteen.

Pakettiautoille omat Mercedes me Vans -liitettävyyspalvelut

Mercedes-Benz henkilöautoista tuttu Mercedes me -palvelu otetaan Suomessa kesällä käyttöön myös pakettiautoissa Mercedes me Vans -palvelun muodossa.  Sovellus mahdollistaa pääsyn ajoneuvon tietoihin: sen avulla voi mm. tarkastaa rengaspaineet, aktivoida lisälämmittimen ja lukita ovet etänä. Huoltojen hallinnan ansiosta ei tarvitse miettiä tulossa olevia huoltotöitä. Auto tunnistaa lähestyvän huoltotarpeen ja ilmoittaa siitä ajoissa. Lisäksi auto välittää kaikki huollon kannalta oleelliset tiedot Mercedes-Benz-huoltopisteelle, jotta se voi lähettää asiakkaalle sopivan tarjouksen tarvittavista töistä.

Esillä Mercedes-Benzin laaja hyötyajoneuvomallisto Citanista Actrosiin

900 neliön sisäosastolla B-123 on esillä koko laaja Mercedes-Benzin hyötyajoneuvomallisto Citanista Actrosiin noin tusinan ajoneuvon voimin. Paketti- ja tila-autoista on esittelyssä viisi-paikkainen Mercedes-Benz Vito Mixto, B-kortilla ajettava 1+7-paikkainen Sprinter-matkailuauto, Citan 111 CDI Edition-varustepaketilla ja V 250 d 4Matic AMG Line -varustepaketilla. Paviljongin sisäaulassa nähtävänä on myös huipputyylikäs AMG-varusteltu Vito Edition 100 -erikoismalli.

Kuorma-autoista osastolla on esittelyssä hydraulisella etuvedolla ja uudella matalalle lasketulla ohjaamolla varustettu Mercedes-Benz Arocs 2546 L, 6×2, Arocs 3558 VLA 8×4, Actros 3553 L NLA 8×4 ja Atego 1527 L 4×2. Messuosastolla pääsee myös tutustumaan upeaan Mercedes-Benz Actros 2653 LS -rekkaveturiin. Autossa on mm. jalankulkijat tunnistava neljännen sukupolven hätäjarruassistentti (Active Brake Assist 4, ABA4), polttoainetta säästävä älykäs vakionopeudensäädin (Predictive Powertrain Control, PPC), suurin GigaSpace-ohjaamo sekä Solostar-lepoistuinnurkkaus. 

Uusi Mercedes-Benz G Professional Suomen ensi-illassa – saatavana myös kuorma-autona 

Erikoismalli G Professional on maastoautojen ikoni, oikea maasturi: vankka, kantikas ja täynnä luonnetta. Uusi G 350 d Professional on Suomen ensiesittelyssä osastolla. Auto perustuu normaaliin W463-sarjan henkilöautoversioon. Moottori, voimansiirtolinja ja nelivetotekniikka alennusvaihteineen ja tasauspyörästöjen lukkoineen ovat suoraan henkilöautosta. Samoin kojelauta on myös henkilöautosta, muutoin sisätilat ovat hieman karummat ja erityisesti työkäyttöön sopivat. G 350 d Professional on Suomessa saatavilla myös kuorma-autoksi rekisteröitynä versiona.

Sähköautot mukana näyttelyssä: osastolla Fuso Canterin E-Cell täyssähköversio

Täyssähkökäyttöisen Fuso Canter E-Cellin prototyyppi esiteltiin jo vuonna 2011. Toisen sukupolven E-Cell on ollut testikäytössä Japanissa. Esisarjan autoja on sittemmin testattu asiakkaiden käytössä Portugalissa 2014-2015 ja Saksassa 2016 ilman teknisiä ongelmia. E-Cell on ainoana sähköautona osastolla nähtävillä.

Uusi X-sarja ennakkovarattavissa messuilla

Syksyllä lanseerattava Mercedes-Benzin uusi X-sarja on ennakkovarattavissa Kuljetusmessuilla. Varaukset avautuvat myös verkossa osoitteessa www.mercedes-benz.fi/ennakkovaraus näyttelyn käynnistyessä torstaina 18.5. klo 10. 

Ulko-osastolla esillä CharterWay Rent vuokra-autovalikoima

Laajassa hyötyajoneuvojen vuokra-autovalikoimassa on tarjolla kuljetuskalustoa pikkupakettiautosta raskaaseen kalustoon, perävaunuihin ja linja-autoihin saakka. CharterWay Rentin vuokra-autokalustosta ulko-osastolla on esittelyssä Sprinter-pakettiauto FNA-luokitellulla kylmälaitteella varustettuna sekä Actros 1842 LS -vetopöytäauto. 

Lue seuraavaksi