Uutiset

Kuljetuskalusto

Ivecon toiminnat uuteen osoitteeseen Jyväskylässä

Palveluita raskaalle kalustolle

Keski-Suomen Iveco-myynti muutti lokakuun alussa uuteen osoitteeseen Jyväskylän Palokankaalle, Palokärjentie 6:een. Samassa yhteydessä uutena valtuutettuna Iveco-huoltopisteenä aloitti Raskashuolto Servisepät Oy.

Keski-Suomen Iveco-myyjä Kari Lahtela on tyytyväinen uuteen paikkaan, sillä valtuutetun huoltopalvelun lisäksi samassa osoitteessa toimivat myös mm. rengas- ja varaosaliike, sekä piirturikorjaamo. Lisäksi lähiseudulla sijaitsee runsas joukko kuljetuspalveluita käyttäviä yrityksiä ja terminaaleja.

Valoa näkyvissä

Kari Lahtela kertoo automyynnissä olevan aistittavissa pientä piristymistä. Keski-Suomen alueella Iveco-kanta on jakeluautovoittoista vielä vahvemmin kuin etelämpänä. Lahtelan mukaan aiemmin Jyväskylän seudulla maansiirtoautoina Iveco oli nykyistä suositumpi. Hän on toiveikas maansiirtoautojen kysynnän suhteen, sillä rakentaminen ja yleinen toimeliaisuus seutukunnalla on lisääntynyt. Myös hyvämaineisen uuden huoltopisteen pitkän linjan Iveco-myyjä uskoo auttavan myyntiä.

Raskashuolto Servisepät Oy:n toimitusjohtaja Petteri Rautio

Aloite Iveco Finlandilta

Samaan aikaan, kun Ivecon myynti Jyväskylässä muutti uuteen osoitteeseen, aloitti Servisepät Oy valtuutettuna Iveco-huoltopisteenä. Servisepät Oy on vuonna 2009 perustettu raskaan kaluston korjaamoyritys, jonka pääomistajat ovat samassa rakennuksessa heti seinän takana toimiva Vihta-Auto Oy sekä Jyväskylän Autokuljetus Oy. Servisepät Oy:n toimitusjohtaja Petteri Rautio kertoo, että aloite Iveco-merkkihuolloksi ryhtymisestä tuli maahantuojan suunnalta. ”Pienen pohdinnan jälkeen päätimme ryhtyä edustamaan Ivecoa. Päätöstä helpotti se, että liikkeelle oli mahdollista lähteä maltillisesti; perusvarasto osia, välttämättömimmät testauslaitteet ja tietenkin henkilökunnan koulutus. Ajan mittaan tietenkin kehitetään asioita eteenpäin”, Rautio jatkaa.

Heikki Riipisen johdolla Vihta-Auto Oy hoitaa myös Iveco-alkuperäisvaraosien logistiikan.

Varaosat hallussa

Vihta-Auto Oy:n toimitusjohtaja Heikki Riipinen kertoo monimerkkikorjaamon perustamisesta, että tärkeänä vaikuttimena oli varaosavarastoinnin ja toimintatapojen kehittäminen korjaamoasiakkaita silmällä pitäen. Omalta korjaamolta tuleva palaute uusista tuotteista ohjaa toimintaamme ja palveluamme muidenkin asiakkaiden suuntaan.

Koska Vihta-Auto Oy hoitaa jo valmiiksi Servisepät Oy:n varaosatoiminnot, on luontevaa, että Iveco-alkuperäisosat kulkevat samaa reittiä. ”Vihta-Autossa on vankka osaaminen ja kehittyneet järjestelmät varaosalogistiikan hoitoon. Niiden avulla myös Iveco-alkuperäisosien varasto voidaan pitää riittävän kattavana”, Heikki Riipinen jatkaa.

Koeajoautot liikkeellä

Lokakuun alun aurinkoinen sää houkutteli pikku pakkasesta huolimatta tasaisena virtana väkeä tutustumaan Ivecon palveluihin ja tuotteisiin. Koeajettavat autot olivatkin tasaisesti liikenteessä ja erityisesti uusi Daily automaattivaihteistolla tuntui kävijöitä kiinnostavan. Ivecon Pohjois-Euroopan ja Baltian toimintojen käytössä oleva, näyttävä tapahtumaperävaunu vetoautoineen oli paikalla. Yhdistelmän kuljettajan, tanskalaisen Jørgen Andreassen käyntikortissa lukee ”Test Driver”. Pian selviää, että hänen toimenkuvaansa kuuluu paitsi asiakkaitten ja lehdistön koeajoihin liittyvää testiajoa, myös tuotekehittelyyn liittyvää testausta.

Jørgen Andreassen, test driver, Iveco

Tulevaisuudesta

Tulevaisuudesta kysyttäessä Jørgen Andreassen on asiaankuuluvan varovainen lausunnoissaan, mutta kertoo, että esimerkiksi Stralis ja Trakker saavat vielä uutta tekniikkaa ennen mallien malliuudistusta. Cursor 16 – moottori on jo teollisuus- ja maatalouskäytössä, mutta sen tulosta kuorma-autoihin ei ole arvailua parempaa tietoa.

Vuoren varmaa tietoa on sen sijaan se, että Eurocargo on juuri uudistunut. Ensimmäiset autot saataneen liikenteeseen Suomessa vuodenvaihteen tienoilla. Yhtä varma tieto on se, että Jyväskylän Iveco-myyjän Kari Lahtelan toimisto on Palokärjentiellä, samassa rakennuksessa kuin uusi Iveco-huoltopiste Raskashuolto Servisepät Oy.

Lue seuraavaksi