Uutiset

Kuljetuskalusto

DPF-suodattimen säännöllinen huolto säästää paljon rahaa

DPF, eli hiukkassuodatin, on kaikissa uudehkoissa dieselkäyttöisissä ajoneuvoissa ja työkoneissa. DPF on polttomoottorin pakokaasujärjestelmään kytketty keraaminen suodatin, jonka tehtävä on kaapata pakokaasussa olevat haitalliset pienhiukkaset.


Artikkelikuva: Lappeenrantalaisen Pamexin DPF-pesulassa raskaan kaluston suuret suodatinpatruunat puhdistetaan amerikkalaisen FSX Equipmentin paineilmatoimisella automaattiasemalla.


Suodattimen kennomateriaali on huokoinen ja pakokaasu pääsee puhtaan suodattimen läpi vaivatta. Hyvän virtauksen edellytyksenä on suodattimen suuri läpivirtauspinta-ala. Suodattimen käyttöikä on ajoneuvosta riippuen 50 000–400 000 kilometriä ja työkoneissa noin 4 000 tuntia.

DPF-suodattimien pesuihin erikoistuneen Autokorjaamo Pamexin mukaan DPF-suodatin vaatii säännöllistä huoltoa. Monien käyttötutkimusten mukaan Pamex suosittelee raskaassa ajossa oleville kuorma-autoille suodattimen pesua jo 150 000–200 000 kilometrin ajosuoritteen jälkeen.

Tukkeutuneen suodattimen läpi eivät pakokaasut enää kulje.

DPF-järjestelmä polttaa suodattimeen kertyneitä nokihiukkasia tuhkaksi
Ennen regenerointipolttoa suodattimen loukkuihin jäävät hiukkaset ovat pääasiassa nokea. Kun moottorinohjainlaite havaitsee, että loukut alkavat täyttyä, se käynnistää regenerointipolton.
Regeneroinnissa moottorinvalvonta muuttaa moottorin ohjausta niin, että suodattimen lämpötila nousee yli 600 celsiusasteeseen, jolloin loukuissa oleva noki palaa, ja jäljelle jää pieni määrä epäorgaanista tuhkaa, jonka määrä siis kasvaa jokaisessa regenerointipoltossa loukkujen pohjalla.

DPF-suodatin tukkeutuu tuhkasta ja noesta
Suodattimen pieni virtausvastus perustuu suureen läpivirtauspinta-alaan. Kun kennon loukut täyttyvät ajan myötä tuhkasta, pinta-ala pienenee.

Regenerointi ei ratkaise ongelmaa, vaan ilman virtauspinta-ala kutistuu pienemmäksi, ja sitä suuremman pakovastuksen suodatin aiheuttaa. ”Se johtaa moottorin suorituskyvyn heikkenemiseen ja polttoaineen kulutuksen kasvuun. Kulutus kasvaa pikkuhiljaa jo kauan ennen kuin suodatinhuoltoa ilmaiseva merkkivalo mittaristossa syttyy”, kertoo Pamexin Pasi Mentula.

DPF-suodattimen poistaminen on laitonta
Huollon tai suodattimen vaihtamisen sijaan osa on päätynyt poistamaan koko suodattimen. Toimenpide on ollut melko riskitön, sillä suodattimen kuntoa – tai edes paikallaan oloa ei ole välttämättä vuosikatsastukseen liittyvässä päästömittauksessa huomioitu.

Katsastusasetus on kuitenkin uudistumassa, ja DPF-suodattimien kuntoa valvotaan tienvarsitarkastuksissa jo nyt. Suodattimen poistosta seuraavasta loppulaskusta sakkoineen ja seuraamusmaksuineen voi kasvaa uuden suodattimen hankintahintaa huomattavasti suurempi maksu. Auto asetetaan ajokieltoon, kunnes se täyttää rekisteriin merkityt päästövaatimukset, eli suodatin on asennettava takaisin ja moottorin ohjainlaite ohjelmoitava uudelleen.

Suodattimen huoltaminen
Tukkeutunut suodatin voidaan huoltaa Lappeenrantalaisen Pamexin DPF-pesulassa. Tapauksesta riippuen suodatin puhdistetaan joko pesuaineella tai paineilmalla. Raskaan kaluston suuret suodatinpatruunat puhdistetaan amerikkalaisen FSX Equipmentin paineilmatoimisella automaattiasemalla.

”DPF-suodattimen huolto voi pienentää polttoaineen kulutusta jopa 10 prosenttia jo paljon ennen kuin valmistajan ehdottama huolto- tai vaihtoväli on täyttynyt tai suodatinvikaa osoittava merkkivalo on syttynyt”, sanoo Pamexin Pasi Mentula.

Laitteisto on sama, jota muun muassa Volvo, Iveco, Kobelco ja Komatsu käyttävät omissa virallisissa huolto-organisaatioissaan. FSX:n robotisoitu järjestelmä poistaa tuhkat loukuista paineilmapulsseilla, jotka ohjataan hallitusti kennon läpi takaperin. Kennon tuhkamäärä mitataan käsimittalaitteella ja virtausmittauksella ennen huoltoa ja huollon jälkeen. Ennen huoltoa kaikki suodattimet pakkoregeneroidaan automatisoidussa polttouunissa. Tällä tavalla varmistetaan, että loukkuihin pakkautunut tuhka irtoaa puhdistuksen aikana.

Puhdistushuolto maksaa käytännössä aina vain murto-osan uuden suodattimen hinnasta. Pamexin varastosta löytyy hyvin kattava valikoima raskaan kaluston vaihtosuodattimia. ”Toimitamme ajoneuvokohtaisen vaihtosuodattimen tiivisteineen asiakkaalle sovittuna aikana sovittuun paikkaan, ja asiakas lähettää vanhan suodattimensa meille pesuun. Suodattimen vaihto onnistuu monesti suhteellisen helposti”, kertoo Mentula vaihtoprosessin helppoudesta.

Hyvin toimiva DPF-suodatin säästää sekä rahaa, että ympäristöä
”DPF-suodattimen huolto voi pienentää polttoaineen kulutusta jopa 10 prosenttia jo paljon ennen kuin valmistajan ehdottama huolto- tai vaihtoväli on täyttynyt tai suodatinvikaa osoittava merkkivalo on syttynyt.”

”Vuositasolla tämä voi tarkoittaa tuhansien -jopa kymmenien tuhansien eurojen säästöjä jo yhden ajoneuvon kohdalla. Pamexin DPFpesula.fi -sivulla on laskuri, jolla voi arvioida huoltojen vaikutusta vuotuisiin polttoainekuluihin”, muistuttaa Pasi Mentula.

DPF-huolto on järkevää paitsi rahallisesti, myös ympäristön ja resurssien kannalta. Itse suodatin ei oikeanlaisessa käytössä kulu, joten huollettu suodatin on lähes uutta vastaava. Pamexin DPF-pesula myöntää huolletuille suodattimille uutta vastaavan takuun.

Kysy lisätietoja:
Tommi Luostarinen, Puh. 050 586 5107, tommi.luostarinen@pamex.fi
Pasi Mentula, Puh. 0400 799 655, pasi.mentula@pamex.fi
Korjaamo, Puh. 010 336 6333, korjaamo@pamex.fi
www.dpfpesula.fi

Lue seuraavaksi