Uutiset

Kuljetuskalusto

Volvon kuorma-autoille ja työkoneille uusi monipuolisen palvelun autotalo Rovaniemelle

Toimitusjohtaja Håkan Kunnari kertoo, että he ovat korjanneet maansiirtokoneita aiemminkin, mutta yhteistyötä tiivistetään kun käytössä on aiempaa enemmän tilaa: nyt Volvo CE:n myyntikin toimii samassa talossa kuorma-automyynnin ja huoltotoimintojen kanssa.

Wetteri Powerin uudet toimitilat sijaitsevat osoitteessa Teollisuustie 29 B. Huoltokorjaamon puolella korjauspaikkojen määrä on kasvanut muuton myötä: käytössä on kuusi läpiajettavaa 32 metriä pitkää korjauspaikkaa, joista yhdessä on täyspitkä jarrudynamometri ja huoltokuilu. Lisäksi yhteen korjauspaikkaan on sijoitettu pintapesumahdollisuus. Nostinvarustukseen kuuluu yksi kuorma-auton pituinen ajosiltanostin, jonka nostokyky on 48 tonnia, ja kolme pyöristä nostavaa nostinta.

Uuteen varaosavarastoon on hankittu kahdeksan metriä korkea Kardex-varaosa-automaatti, joka sekä helpottaa ja nopeuttaa työtä että vapauttaa lattiatilaa. Kun automaattiin lyö varaosanumeron, se tuo oikean hyllyn käsille ja osoittaa vielä mistä päin kyseinen varaosa löytyy.

Volvo Express Service -palvelu toimii Rovaniemelläkin, pikahuollolla ei ole erillistä omaa henkilökuntaa mutta toimitusjohtaja lupaa, että joka vuorosta löytyy miehiä tähän tarkoitukseen. Näin uusissa tiloissa voidaan tehokkaasti palvella myös E4-tietä Rovaniemen läpi ajavia Volvoja.

Rungonoikaisulaitteet ja induktiolämmitin kuuluvat varustukseen

Vaikka runkovauriot ovat Kunnarin mukaan vähentyneet, Rovaniemen uuteen toimipisteeseen on hankittu rungonoikaisulaitteisto kiskoineen. Uudessa korjaamossa on myös induktiolämmitin, ennen kaikkea rungonoikaisutöihin, mutta lämmitintä on tarkoitus hyödyntää monissa muissakin paikoissa. Kun sillä saadaan ruostuneet pultit kätevästi irti, helpotetaan mekaanikkojen työtä ja nopeutetaan korjausaikaa.

– Tarkoituksena ei ole ryhtyä isoihin, pitkäaikaisiin kolarikorjaustöihin mutta jos puukärry on kaatunut ja mennyt mutkalle niin se pystytään oikaisemaan. Etäisyydet ovat täällä Pohjoisessa haaste ja siksi asiakkaan tarpeet pyritään hoitamaan mahdollisimman pitkälle niin että hänen ei tarvitsisi ajaa etelämmäs, Kunnari toteaa.

Rovaniemen uudessa toimipisteessä on ajanmukaiset vastaanottotilat ja varustukseen kuuluvat myös iso kokous- ja koulutustila, jossa voidaan järjestää muun muassa asiakastilaisuuksia, sekä saunatilat.

Investointeja yhdelletoista paikkakunnalle

Wetteri Powerin uusi toimipiste Rovaniemellä on osa Volvo Trucksin laajaa investointiohjelmaa. Volvo panostaa toimitilojen kehittämiseen yhdessä jälleenmyyjäpartnereidensa kanssa 55 miljoonaa euroa. Investointeja tehdään yhdelletoista paikkakunnalle ja niiden myötä Volvon verkosto aikoo rekrytoida sata uutta ihmistä, joista puolet tulee täysin uusiin työpaikkoihin.

Kaikki Volvo-verkoston uudet rakennukset täyttävät Volvon omat ympäristövaatimukset, jotka ovat usein kovemmat kuin mitä eri maissa paikallisesti vaaditaan. Volvon perusarvot – laatu, ympäristöstä huolehtiminen ja turvallisuus – heijastuvat myös uusiin investointeihin. Volvolla ympäristöstä huolehtimiseen kuuluvat kuorma-autojen matalien päästöjen ohella kaikkien sen verkoston rakennusten energian kulutuksen ja päästöjen minimointi.

Palvelutasoa halutaan kehittää myös, koska monet asiakkaat haluavat ulkoistaa kaikki kuorma-autojen huoltoon ja kunnossapitoon liittyvät asiat. Vastaukseksi tähän kysyntään Volvo Trucksin verkoston tavoitteena on, että sen toimipisteet pystyvät tarjoamaan palveluja, joiden ansiosta asiakkaat voivat keskittyä hyödyntämään omaa kuljettamiseen ja laajemminkin logistiikkaan liittyvää osaamistaan.

– Ympäristö muuttuu: yhä enemmän suuntaus on siihen että kuljetusyritykset kuljettavat ja me pidämme pyörät pyörimässä. Korostan aina ennakoivan huollon merkitystä, asiat kannattaa hoitaa ajoissa, koska suunnittelemattomat seisokit tulevat kalliiksi kun auto on yllättäen poissa liikenteestä, toimitusjohtaja Håkan Kunnari muistuttaa.

Wetteri Powerin uuden pisteen avajaisia vietetään lauantaina 8. päivä marraskuuta.

Lue seuraavaksi