Uutiset

Autot

Volkswagen Caddy TGI -maakaasuversio ja DSG-automaattivaihteisto

Uusi Volkswagen Caddy TGI BlueMotion on kokoluokassaan ensimmäinen auto, joka tulee saataville kaksoiskytkinvaihteistolla. Volkswagen esittelee Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä tämän täysin uuden yhdistelmän; maakaasuauton, jossa on kuusiportainen DSG-automaattivaihteisto.

Uusi Volkswagen Caddy TGI BlueMotion kulkee joko maa- tai biokaasulla. Perinteisen manuaalivaihteiston lisäksi se on nyt saatavilla ensimmäistä kertaa myös DSG-automaattivaihteistolla, joka tekee siitä ainutlaatuisen omassa segmentissään. Molemmat sekä henkilöauto- että pakettiautoversio ovat saatavilla lyhyellä akselivälillä tai Maxi-versiona.

Caddyn yhdistetty kulutus maakaasulla on 4,1 kg/100 km ja Maxi-versiossa puolestaan 4,3 kg/100 km. Pelkästään maakaasulla ajettaessa toimintamatka on noin 630 km ja Maxi-versiolla 860 km. Kuusiportaisen manuaalivaihteistolla varustetun Caddy TGI:n CO2-päästöt ovat 113g/km ja Maxi-versiossa 116 g/km. Jos Caddy TGI on varustettu DSG-automaattivaihteistolla, CO2-päästöt ovat 123 g/km ja Maxi-versiossa 126 g/km.

Uusi Caddy ja Caddy Maxi TGI BlueMotion on varustettu korkeapainetankeilla, jotka on suunniteltu erityisesti paineistetulle maakaasulle. Nämä tankit on asennettu auton alustaan, joka tarkoittaa, että tavaratilan koko pysyy samana – Caddyssä tilaa aina 3 200 litraan ja Maxissa 4 130 litraan saakka. Molemmat mallit on varustettu myös 13 litran bensiinitankilla. Caddyssä neljään lattian alla sijaitsevaan kaasutankkiin mahtuu 26 kilogrammaa maakaasua ja Maxissa puolestaan viiteen kaasutankkiin 37 kilogrammaa.

Uudet Volkswagen Caddy ja Caddy Maxi täyttävät EU6-päästöstandardit. Uusi 1,4-litran turboahdettu bensiinimoottori on suunniteltu niin, että se toimii saumattomasti yhdessä maakaasun kanssa, koska moottori on mukautettu maakaasulla ajamisen vaatimuksiin. Suunnittelijat tekivät muutoksia myös moottorinohjaukseen, katalysaattoriin ja turboahtimeen.

Caddy TGI:n maksimivääntö on 200 Nm ja suurin teho on 81 kW (110hv). Manuaalivaihteisen Caddy TGI:n huippunopeus on 174 km/h ja DSG-automaattivaihteistolla 172 km/h.

Volkswagen Caddy Maxi valittiin Suomessa vuoden ekoautoksi 2015 suurten autojen ryhmässä. Volkswagen Caddy Maxi TGI saavutti kaikista ehdokkaista korkeimmat ympäristö- ja yhteispisteet. Suomen kokonaisuutena paras ekoauto valittiin ryhmien parhaiden autojen joukosta Tekniikka Elämää Palvelemaan ry:n hallituksen äänestyksessä. Valinta perustui yhteispisteisiin, jotka saatiin yhdeksän ympäristöominaisuuden, kahden talousominaisuuden ja kahden käytännöllisyysominaisuuden perusteella sekä muihin arvioituihin näkökohtiin.

Volkswagen Caddy TGI -umpipakettiautojen hinnat alkavat 28 530,44 eurosta (Caddy 1,4 TGI 81 kW) ja 30 646,67 eurosta (Caddy Maxi 1,4 TGI 81 kW).

Volkswagen Caddy TGI -henkilöautojen hinnat alkavat 28 953,34 eurosta (Caddy Kombi 1,4 TGI 81 kW) ja 31 156,19 eurosta (Caddy Maxi Kombi 1,4 TGI 81 kW).

Ensimmäiset DGS-automaattivaihteistolla varustetut Caddy TGI:t saapuvat Suomeen kesällä 2016.

Lue seuraavaksi