Uutiset

Autot

Vianor Raumalle

Rauman Vianorin uudet toimitilat avattiin 15.3.2018. Uudet tilat palvelevat asiakkaita entistäkin paremmin ja ovat ajanmukaiset. Lämmintä tilaa on n. 1500 m2 ja kylmää varastotilaa n. 500 m2. Asiakasviihtyvyyteen on panostettu, ja mukavissa asiakastiloissa on mm. juoma-automaatti sekä latauspisteet matkapuhelinta ja tietokonetta varten. Ulkopuolelle on asennettu pistokepaikkoja, joten myös sähköautojen lataukset onnistuvat.

Asentajien työviihtyvyys on luonnollisesti huomioitu nykyaikaisin sosiaalitiloin, mutta myös asennushallin hyvällä ilmanvaihdolla ja lattialämmityksellä. Rengasalan sesongeissa ajoneuvoja ajetaan halliin usein vettä ja luntakin tiputtavina, jolloin on tärkeää, että hallin lattia saadaan kuivumaan nopeasti. Hallissamme myös lattiakaadot ovat asianmukaiset ja vesi valuu asian mukaisiin öljyn erotuskaivoihin, joten myös ympäristönäkökulmat on huomioitu.

Uusissa toimitiloissa on seitsemän henkilö- ja pakettiautolle, sekä neljä raskaalle kalustolle sopivaa ovea. Kaikki tietenkin automaattiovia, joten energiatalous on hyvin huomioitu. Kevyen kaluston paikkoja on kahdeksan ja raskaan kaluston läpiajettavassa hallissa mahtuu rengastukseen täysperävaunuyhdistelmä, jonka lisäksi mahtuu silti vielä kuorma-autokin.

Sijoitumme nyt tärkeän valtatie E8:n ja valtatie 12:n risteyskohdan tuntumaan, Metallitie 5A:han ja nyt myös alueen vahvan paperi- ja selluteollisuuden kuljetukset kulkevat entistä lähempää. Rengashotelliin mahtuu 1200 sarjaa, eli yhteensä 4800 rengasta vanteineen. Tämän lisäksi tulevat vielä uusien renkaiden varastotilat yhteensä 2000 renkaalle. Asiakaskunta koostuu paikkakunnan yksityisasiakkaista, paikallisista yrityksistä, muista rengasliikkeistä, autoliikkeistä, teollisuudesta ja tietenkin myös valtakunnallisista Fleet-asiakkaista.

Vianorin palveluvalikoimaan kuuluvat

– henkilö- ja pakettiautonrenkaat
– kuorma-auton ja bussin renkaat
– maansiirto-, metsäkone- ja erilaiset satamarenkaat
– autonhuollot, niin määräaikais- kuin pikahuollotkin
– nelipyöräsuuntaukset
– erilaiset korjaustyöt, kuten pakoputket, jarrut, jakohihnat, jne.
– kevyen ja raskaan kaluston ilmastointihuollot

Rauman Vianorin historiaa, Iskosta Vianoriksi

Moto-Rauma toimi ISKO-kauppiaana vuosina 1986 – 1992. Liike sijaitsi Honkajuurentien ja Nortamonkadun risteyksen tuntumassa. Moto-Rauma luopui rengasliiketoiminnoista 1992 ja ISKO Oyj alkoi tuolloin huolehtia asiakaskunnan ajoneuvojen rengastuksista. Maatalousrenkaat olivat tuotevalikoiman vahva osa, mutta myös kevyempää kalustoa rengastettiin paljon ja tietenkin myös moottoripyöriä.

ISKO työllisti aikanaan kolme henkilöä, joista kaksi on edelleen palveluksessa, -89 aloittanut Pasi Haapanen nykyään myyjänä ja -96 aloittanut Pekka Nurme Fleet-segmentin myyntipäällikkönä.

Toiminta lähti 1990-luvun alun laman jälkeen nopeasti kasvamaan, ja 1997 oltiin tilanteessa, jossa toimitilat Honkajuurentiellä alkoivat käydä ahtaiksi. Uudet tilat löytyivät Metallitieltä ja uusissa tiloissa aloitettiin ensi kertaa öljynvaihdot ja 4-pyöräsuuntaukset, jotka tuolloin olivat aivan uutta palvelutarjontaa rengasalalla Suomessa.

Toiminnan edelleen kasvaessa astui maaliskuussa 1998 Timo Nyroos myyntiin. Myöhemmin Nyroos eteni Porin palvelupisteemme päällikön tehtäviin, josta hän ajan myötä siirtyi taas Rauman palvelupisteen päälliköksi.

1999 ISKO myytiin Nokian Renkaille ja nimi muuttui Vianoriksi.

Metallitie 5B:n tiloissa palveltiinkin asiakkaita vuoden 2003 loppuun. Saman vuoden aikana oltiin nimittäin taas tilanteessa, jossa piti lähteä etsimään suurempia toimitiloja. Joulukuun alussa 2003 aloitettiin muuttosuunnitelmat osoitteeseen Hakunintie 12. Uudet tilat tulivat tuolloin sataman menoväylän varteen.

Helmikuussa 2012 autohuoltoa vahvistettiin yritysostolla, jolloin ostettiin Huolto-ja korjauspalvelu T. Ovaskainen Satamakadulta. Toiminta siirrettiin heti Hakunintielle, ja Timo Ovaskainen jatkaa yhä palveluksessamme autohuollosta vastaavana. 2016 aloitettiin keskustelut uusien tilojen hankkimisesta Metallitien alueeelta, sillä Hakunintien tilat alkoivat käydä pieniksi, eikä raskaankaluston yhdistelmien kääntäminenkään ahtaalla pihalla ollut kuljetusalan ammattilaisten mielestä helppoa. 2017 sitten lyötiin kättä päälle Rakennus JTS:n Jyrki Suhosen kanssa uusien toimitilojen rakentamisesta. Uudet tilat valmistuivat hienosti aikataulussa, ja ne on suunniteltu rengas- ja autohuoltoliikekäyttöön monin eri näkökulmin.

Vianor pähkinänkuoressa

Vianor on autonhuolto- ja rengaspalveluihin erikoistunut ketju, joka toimii 26 maassa 1500 toimipisteen verkostolla. Vahvuutemme on pohjoismaisista juurista kasvava haastavien ajo-olosuhteiden asiantuntijuus.  Tihein toimipisteverkosto on Pohjoismaissa, Venäjällä ja Itäisessä Manner-Euroopassa. Toimipisteitä on myös Keskisessä Euroopassa ja Yhdysvaltain Itärannikolla. Olemme osa Nokian Renkaat -konsernia.

Myymäläketju ja verkkokaupat palvelevat vähittäiskaupan asiakkaita sekä yritysasiakkaita. Lisäksi yritysasiakkaille Vianor on kehittänyt kaluston- ja renkaidenhallintaan sähköisiä palveluja, joilla asiakkaat tehostavat liiketoimintaansa.

Renkaiden tuotevalikoima kattaa kaikenlaiset renkaat henkilö-, paketti- ja kuorma-autoihin sekä raskaisiin erikoiskoneisiin. Nokian Renkaiden tuotteiden lisäksi Vianor edustaa ja myy myös monia muita rengasmerkkejä. Renkaiden ja rengaspalveluiden lisäksi Vianor tarjoaa kaikille asiakasryhmilleen autonhuoltopalveluja, jotka muodostavat yhä tärkeämmän osan Vianorin palvelusta. Asiakkaille on käytännöllistä, että kaikki autoilun palvelut ovat saatavissa saman katon alta.

Vianor on kasvava palveluyritys, joka erottautuu kilpailijoistaan laajalla tuote- ja palveluvalikoimalla niin kuluttaja- kuin yritysasiakkaille sekä jatkuvasti kehitettävillä innovatiivisilla digitaalisilla palveluilla ja kattavalla palveluverkostolla. Vianorin tavoitteena on olla kumppani, joka mahdollistaa kaikille asiakkaille vaivattoman autoilun – ja mukavimmalla palvelulla.

Lue seuraavaksi