Uutiset

Autot

Veromuutos nostaa pakettiautojen ja erityisesti matkailuautojen perusveroa

 

Perusveron päiväkohtainen maksu perustuu jatkossa valmistajan ilmoittamaan hiilidioksidipäästöön tai jos sitä ei ole annettu, vero perustuu kokonaismassaan. Pakettiautoissa, jotka ovat otettu ensikertaa käyttöön vuonna 2008 tai sen jälkeen, on pääsääntöisesti merkitty rekisteriotteeseen hiilidioksidipäästöarvo. Matkailuautoissa näitä arvoja on hyvin harvoissa, joten pääosin ne menevät massan mukaan.

Käyttövoimavero, jota yleisesti kutsutaan dieselveroksi, säilyy kuitenkin entisellään.

Harvan vero laskee

Valtaosa käytössä olevista pakettiautoista verotetaan kokonaismassan mukaan. Tyypillinen pakettiauto painaa 2 700 -2 800 kg, joista veroa menee jatkossa 316,82 euroa nykyisen 127,75 euron sijaan. Taitekohta on 2 000 kg:n kokonaismassan kohdalla; kevyempien vero laskee nykyisestä ja painavampien nousee.

Tyypillisen painoisen pakettiauton hiilidioksidipäästö on keskimäärin 220-240 grammaa kilometrillä (vastaa kulutusta 8,5-9,2 litraa sadalla kilometrillä) ja näillä päästöillä perusveroksi määräytyy 188,71-223,38 euroa vuodessa.

Kaikkiaan noin 90 prosentissa pakettiautokannasta perusvero nousee. Pakettiautojen veromuutos merkitsee, että niiden perusveron tuotto nousee arviolta 87 miljoonaan euroon, kun tuotto nykyisillä veroperusteilla on noin 37 miljoonaa euroa. Matkailuautojen osalta tuotto kasvaa nykyisestä noin neljästä miljoonasta eurosta noin 14 miljoonaan euroon. Arviot on hallituksen esityksestä ja tehty nykyisellä autokannalla.

Vuoden siirtymäajan verolipuissa on kaksi erillistä riviä, joista loppusumma koostuu: päivät ennen helmi-maaliskuun vaihdetta lasketaan nykyisen veron mukaan ja siitä eteenpäin päästöperustaisesti. Näin autoilijat eivät joudu epätasa-arvoiseen asemaan eikä kenenkään verokausi muutu tämän takia. Ajoneuvovero pannaan maksuun aina vuodeksi eteenpäin, kuten käytäntö on ollutkin.

Matkailuautoilijat kokevat syrjintää

SF-Caravan ry on todennut, että matkailuautojen perusveron määrääminen ajoneuvon massan perusteella on syrjivää. Valmistajat eivät ilmoita matkailuautojen todellisia CO2-päästölukemia, koska matkailuautoja tuotetaan pieninä sarjoina eikä päästöjen ilmoittamista EU:ssa vaadita matkailuautovalmistajilta. Liitto esittää, että matkailuautojen ajoneuvoveron pohjaksi hyväksyttäisiin pakettiautojen hiilidioksidipäästötiedot.

Hyväksytyn lain mukaan käytännössä lähes kaikkien matkailuautojen perusvero määräytyy ajoneuvon massan mukaan. Matkailuautot on rakennettu kuitenkin pakettiautojen pohjalle ja alustoille on määritetty hiilidioksidipäästöarvot. Päästöperusta suosisi matkailuautokannan uudistumista vanhaan tekniikkaan verrattuna ympäristöystävällisemmillä vaihtoehdoilla sekä vähän polttoainetta kuluttavilla malleilla.

Taulukot veroperusteista ja muuta tietoa aiheesta on luettavana Trafin sivustolta www.ake.fi.

 

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi