Uutiset

Autot

Uusi Daily 4×4 valmiina maastoon

Iveco on esitellyt uuden Daily 4×4:n, jonka kerrotaan kuvastavan uuden Dailyn keskeisimpiä arvoja – voimaa ja monipuolisuutta. Uusi Daily 4×4 on saatavilla kahtena versiona, tavallisella ohjaamolla kahdella eri akselivälillä (lyhyt 3050 mm ja pitkä 3400 mm) sekä crew cab -versiona 3400 mm akselivälillä, jolloin sen ohjaamoon mahtuu 7 henkilöä.

Nelivetoinen ajoneuvo on saatavilla kahtena eripainoisena versiona – 3,5 t ja 5,5 t – ja lisäksi siitä on saatavilla riisuttu chassis cowl -versio joka sopii matkailuautojen, minibussien ja muiden erikoisratkaisujen pohjaksi. 6-portainen ylivaihdelaatikko yhdessä keskusjakovaihteiston kanssa tarjoavat 24 välityssuhdetta. Tasauspyörästön lukkojen ansiosta nelivetoinen Daily selviää jyrkistäkin rinteistä ja hankalimmistakin maastoista ajomukavuudesta tinkimättä.

Maastokäyttöön suunnitellun alustansa ansiosta Uusi Daily 4×4 tarjoaa ostajilleen jämäkkyyttä ja kestävyyttä, jonka luvataan olevan luokassaan vertaansa vailla. Yksi nelivetoajokin suurimpia vahvuuksia on C-profiilista valmistettu tikapuumallinen runko, joka mahdollistaa monenlaiset päällirakenteet taaten samalla hyvän suorituskyvyn kaikenlaisissa käyttötarkoituksissa.

Ajoneuvo on varustettu 3-litraisella F1C EuroVI Heavy Duty -moottorilla, joka on varustettu yhteispaineruiskutuksella ja muuttuvageometrisella turboahtimella. Moottorin maksimiteho on 170 hevosvoimaa (125 kw) ja suurin vääntömomentti on 400 Nm. Pakokaasujen kierrätysjärjestelmän (EGR) ja jälkikäsittelyjärjestelmän (SCR) yhdistelmä takaa parhaan suorituskyvyn sekä päästöjen että polttoainekulutuksen vähentämisen osalta.

Jarrujärjestelmä on sama sekä 3,5-tonnisissa että 5,5-tonnisissa versioissa: Edessä on levyjarrut ja takana on rumpujarrut. Syyskuusta alkaen saatavilla on lisäksi ESP-järjestelmä.

Valmistajan mukaan ajoneuvo sopii kaikenlaiseen käyttöön: saatavilla on laaja valikoima voimanottoratkaisuja sekä vaihdelaatikon että keskusjakovaihteiston osalta, siinä voidaan käyttää sekä maastoon, että tielle suunniteltuja renkaita ja keulaan voidaan kiinnittää lisävarusteita kuten vinssi tai lumiaura. Uusi Daily 4×4 on valmiina maastoon kaikilla reiteillä ja kaikissa olosuhteissa: työmailla, rakennus- ja huoltotöissä – erityisesti vuoristoisilla alueilla – ja vaikkapa palokuntien käytössä.

Lue seuraavaksi