Uutiset

Kuljetuskalusto

Turun LogiCityssä on avattu uusi liikenneterminaali

Kuva: Wikipedia Commons

 

Aiemmin lähellä Turun keskustaa toiminut Kaukokiidon terminaali palvelee nyt logistisesti optimaalisessa paikassa Tampereen moottoritien ja Turun kehätien risteyksessä, josta on lyhyt ajomatka Turun ja Naantalin satamiin sekä hyvät yhteydet rautatieverkkoon ja lentokentälle. Liikenteellisesti keskeinen sijainti parantaa liikenteen sujumista, lyhentää jakelumatkoja ja säästää aikaa sekä nopeuttaa palvelua, kun suurten ajoneuvoyhdistelmien ei tarvitse ajaa keskustan ruuhkissa.

– Ympäristön kannalta on parempi siirtää raskas liikenne ydinkaupungin ulkopuolelle. Kaupunkijakelu hoidetaan pienemmällä kalustolla, mikä vähentää ruuhkia ja päästöjä. Olen varma, että tulevaisuudessa suurien kasvukeskusten päättäjät tulevat kiinnittämään yhä enemmän huomiota raskaan liikenteen sujuvuuteen ja sen ympäristövaikutuksiin. Tämä tosiasia on tunnustettava myös kuljetusliikkeissä hyvissä ajoin, Kaukokiidon toimitusjohtaja Jussi Sipilä kertoo.

Tilaa laajentua

LogiCity on osa Turun kaupungin hanketta, jossa on tavoitteena kehittää Turun lentoaseman alueesta kuljetuksen ja varastoinnin ydin. Hyvien kulkuyhteyksien lisäksi LogiCity valikoitui uuden terminaalin sijoituspaikaksi alueelta löytyneen riittävän suuren tontin ansiosta. Kymmenen hehtaarin tontilla Kaukokiidolla on nyt mahdollisuus laajentaa toimintaa pitkälle tulevaisuuteen. Uusinvestoinnin taustalla onkin useiden vuosien mittainen voimakas liiketoiminnan kasvu.

– Nykyiset tilamme kaksinkertaistuvat ja saamme lisää lastauspaikkoja, mikä lisää tuotannon sujuvuutta. Lähetysten läpivirtaus nopeutuu ja näin kaluston käyttöaste tulee tehostumaan, Kaukokiidon aluejohtaja Jarmo Lilja sanoo.

Portti Skandinaviaan

Turun terminaali on portti Skandinavian liikenteelle, niin maasta vietävälle kuin maahan tulevalle tavaralle. Sen kautta kulkee tukkukauppojen, huolintaliikkeiden, teollisuuden sekä myynti- ja vientiyritysten tuotteita muualta Suomesta Turun seudulle ja vastaavasti Turun talousalueelta muualle maahan.

 

Kaukokiidon uusi Turun liikenneterminaali sijaitsee LogiCityn alueella osoitteessa Kopteritie 4. Liikenneterminaalin kokonaisala on 14 350 m2, josta varsinaista terminaalitilaa on 12 290 m2. Se työllistää 50 työntekijää, ja lisäksi useita kymmeniä kuljetusyrittäjiä, jotka lastaavat tai purkavat terminaalissa noin 300 ajoneuvoa vuorokaudessa. Kaukokiidon 29 terminaalista Turku on tiloiltaan toiseksi suurin Vantaan jälkeen.

www.kaukokiito.fi

 

Lue seuraavaksi