Uutiset

Autot

Tukholmassakin ajetaan VDL Citealla

Arriva, joka on yksi Euroopan suurimmista joukkoliikenneoperaattoreista, aloitti tammikuussa alkupäivinä liikennöinnin Tukholman alueella 77 VDL Citea XLE:lla. VDL Bus & Coachin mukaan kyseessä on VDL:n historian suurin ruotsalaisasiakkaan kanssa tehty sopimus. Nyt luovutettujen uusien autojen lisäksi Arriva liikennöi Ruotsissa myös VDL:n uudistamilla nivellinja-autoilla.

”Olemme erittäin tyytyväisiä uuteen Citea-kantaan sekä valmistajan tarjoamaan tukeen käyttöönoton aikana”, kertoo Arrivan tekninen johtaja Kjell Strandljung.

Sujuvaa yhteistyötä kiittelee myös VDL Bus Swedenin johtaja Anders Lundström, jonka mukaan 77 auton luovutus on mahdollistanut ja samalla myös vaatinut jälkimarkkinaorganisaation vahvistamisen Tukholman talousalueella. ”Meillä on erittäin suuret odotukset Arrivan kanssa tehtävälle yhteistyölle ja sen kehitykselle”, sanoo Lundström.

VDL Bus & Coachin toimitusjohtaja Rémi Henkemans pitää nyt tehtyä kauppaa ja luovutusta merkittävänä askeleena merkin markkina-aseman vahvistamisessa Pohjolassa.

Arrivalle toimitettiin 21 kappaletta 13,7-metrisiä Citea XLE-137-autoja, jotka tarjoavat 46 istuinpaikan lisäksi 61 seisomapaikkaa. Loput 56 autoa olivat 14,5-metrisiä Citea XLE-145-autoja joiden kapasiteetti on 49 istuinpaikkaa ja 65 seisomapaikkaa.

Lue seuraavaksi