Uutiset

Autot

TTS ja Veho Group laajensivat koulutusyhteistyötään – uusi Body Technician BT -koulutus korimekaanikoille

Seuraavat Mercedeksen koulutusjärjestelmän portaat ovat Body Specialist BS ja Body Expert BE, joissa vaaditaan edellisten koulutusportaiden suorittamisen lisäksi myös vankkaa työkokemusta. Koko koulutusjärjestelmän tarkoituksena on varmistaa nykyisen koritekniikan edellyttämä osaaminen, motivoida ja innostaa Mercedes-Benz -mekaanikkoja urallaan sekä tarjota kehitysmahdollisuuksia.
TTS tuo Body Technician BT -koulutukseen osaamistaan erityisesti vauriokorjaamiseen liittyvissä asioissa. Koulutuksen ensimmäisessä jaksossa mekaanikot keskittyvät autojen perusvahinkojen kuten pintavaurioiden korjaamiseen ja toisessa jaksossa perehdytään syvempien vaurioiden korjaamiseen sekä tekniikkaan. Muut koulutuksen osiot käsittelevät Mercedeksen mallikohtaisia ominaisuuksia.
– Kalusto on monimutkaista ja Mercedeksen korkeat laadulliset kriteerit edellyttävät mekaanikoilta korkeaa osaamista. Mekaanikolla tulee olla ajantasainen osaaminen esimerkiksi uusista korimalleista, materiaaleista ja turvajärjestelmistä. Mercedes-Benziä myydään maailman turvallisimpana autona, mikä edellyttää että sen täytyy olla turvallinen myös vauriokorjausten jälkeen. Tähän vaaditaan korkeatasoista ammattitaitoa, kertoo Vehon tuotepäällikkö Antti Paasivirta.
– Yhteistyö TTS:n kanssa on ollut tärkeää, sillä omat resurssit eivät riitä järjestämään koko koulutusta ja näin syvä osaaminen, joka TTS:llä on koritekniikan osalta, puuttuu. TTS:llä on myös tilat ja laitteet valmiina koulutusta varten, mikä helpottaa koulutuksen järjestämistä todella paljon, Paasivirta jatkaa.
TTS:n ja Vehon yhteistyö on jatkunut jo viisi vuotta. TTS on jo aiemmin kouluttanut Mercedes henkilöautomekaanikoiden Maintenance Technician MT -koulutuksen yhdessä Vehon kouluttajien kanssa.
– Aloitimme neuvottelut BT-koulutuksen aloittamisesta alkuvuodesta ja koulutus alkoi jo keväällä. Nopeasta aikataulusta huolimatta koulutus on ollut todella laadukasta ja hyvin suunniteltua, Vehon tekninen päällikkö Ossi Rosten kertoo.
– TTSn kouluttajat kokivat tämän Mercedes-Benz korikorjauskoulutuksen myös kiinnostavana uutena haasteena. Erikoislujien materiaalien yleistymisen myötä ovat vauriokäyttäytymisen lisäksi myös korjausohjeet, ja vastaavat työmenetelmät, uudistuneet. Teknisen varustelun kasvaminen tuo omat haasteensa tuleviin BS- ja BE-koulutuksiin, kouluttaja Martti Holmikari kertoo.

 

 

Lue seuraavaksi