Uutiset

Autot

Timo kaataa puut täsmällisesti

Timo Hovin Täsmäkaato Oy hoitaa puunkaadot ammattitaidolla. Ammattikäyttöön tarkoitettu on myös hänen työajokkinsa Mercedes-Benz Sprinter 319 CDI. Autossa on neliveto. Nelivedon toteutuksen on hoitanut Daimlerin tehtaan yhteistyökumppani Oberaigner. Timo Hovi sanoo arvostavansa ammatissaan käsityöosaamista. Samaa käsityöosaamista on nähtävissä Oberaignerin varustelussa.

Timo Hovi sanoo tehneensä metsätalouteen, kuljetusalaan ja puunkorjuuseen liittyviä töitä koko aikuisikänsä. Puutavaran kuljettaminen raskailla yhdistelmillä on tullut ajokokemuksen kautta tutuksi. Timo Hovin yritys Täsmäkaato Oy palvelee asiakkaita Itä-Uudenmaan seudulla. Tarvittaessa työn perässä mennään kauemmaksi.

”Käsityöosaamisen merkitys on työssäni suuri ja sitä myös arvostan. Suuri osa töistä suoritetaan koneellisesti, ei ilman osaamista saa hyvää jälkeä aikaan”, Timo Hovi kuvaa

Täsmäkaato Oy:n yrittäjä Timo Hovi on tyytyväinen MB Psrinter Oberaigner 4×4 autoon. Kaikki tarvittava kulkee mukana.

töitään. Hän on erittäin tyytyväinen kumppaniverkostoonsa. Täsmäkaadon toimeksiannot vaihtelevat laajemmista maisemointikohteista ja infrastruktuurin rakentamiseen liittyvistä kokonaisurakoista yksittäisiin puunkaatoihin.

”Olen pitänyt periaatteena, että hoidan yhteistyökumppanien suuntaan velvoitteet sopimusten mukaan. Se tuntuu toimivan ja luo tekemisen meininkiä”, yrittäjä Timo Hovi toteaa. Turvallisuusasiat ovat aina hänen toimialallaan tapeetilla. Puunkaadoissa ja kuljetuksissa turvallisuus ulottuu henkilökohtaisista varusteista ympäristön ja sen ihmisten huomioimiseen. Puuhuollon välineiden kuljettamiseen Timo Hovi valitsi tarkan pohdinnan jälkeen Mercedes-Benz Sprinter 319:n. Auton olisi saanut myös tehdasvalmisteisella nelivedolla, mutta Timo päätyi Oberaignerin ratkaisuun.

Neliveto turvaa pääsyn – tiettyyn pisteeseen saakka

Timo Hovin valitsemassa Mercedes-Benzin Sprinter Oberaigner 4×4 nelivetoratkaisussa on mekaaniset tasauspyörästön lukot, korkea maavara ja alennusvaihde. Hovin mukaan tämänkään auton etenemiskykyä ei kannata kuitenkaan yliarvioida.

Tiukan paikan tullen Warnin vinssi auttaa auton pulasta tai suuntaa puut kaatumaan oikeaan paikkaan.

”Järki päässä tälläkin autolla pitää edetä, maavara ja alustan panssarisuojaukset eivät aivan kaikkia metsäkoneiden uria pitkin ajamiseen riitä. Arvostan Oberaignerin nelivetoa, kun tasauspyörästön lukot ja maastovaihde ovat päällä ei tarvitse liukkaalla jännittää peruutus- eikä mahdollisia ristiriipuntatilanteita”, Timo kertoo auton ominaisuuksista. Kurkistus auton alle vahvistaa, että kyseessä on ammattilaiselle suunnattu ajoneuvo. Harkintaa pitää auton käytössä käyttää, vaikka auto on alhaalta panssareilla suojattu. Vehon erikoisautojen myyntipäällikkö Risto Eränen toimi Täsmäkaadon suuntaan kontaktina. Vehon tarjonnassa olevan Oberaignerin mallivalikoima on laaja ulottuen myös 6×6-malleihin. Timo Hovin mukaan hänen autonsa varusteltiin Veholla Espoon Lommilassa valmiiksi, pieniä yksityiskohtia hän on auton tavaratilaan lisännyt. Hovi arvostaa Vehon automyynnissä myyjän aktiivisuutta ja aitoa kiinnostusta asiakkaan työtehtäviä kohtaan.

”Jos nyt jotain tässä automallissa harmittaa, se liittyy ajoneuvoluokkaan. Juuri ja juuri kuorma-autoksi kokonaismassan vuoksi kuuluva auto on teknisesti rajoitettu kulkemaan korkeintaan 89 kilometriä tunnissa. Ulkoisesti täsmälleen samanlaiset autot menevät moottoritiellä ohi, kun ovat vain muutaman kilon kevyempiä pakettiautoja. Välillä tuntuu, että on rekkojenkin jaloissa tuolla maanteillä”, toteaa Timo Hovi pieni pilke silmissään. Rauhallisesti asioita pohdiskeleva mies ei kiirettä tunne, kun hoitaa luonnon helmassa työnsä hyvin, käsityöosaamisellaan.

Oberaignerin 4×4 -mallissa alusta on hyvin suojattu panssarilla. Ihan mahdottomiin paikkoihin ei kuitenkaan kannata mennä, vaikka maastokelpoisuus on autolla todella hyvä.

Verkossa: www.tasmakaato.com
www.vehotrucks.fi

Lue seuraavaksi