Uutiset

Autot

Talovaunu – monien mahdollisuuksien vaihtoehto

Talovaunujen käyttökohteita on useita, sillä ne soveltuvat muun muassa asunnoksi, loma-asunnoksi, vierastaloksi, luxus-luokan kesämökiksi tai vaikka rakennusaikaiseksi väliaikaisasunnoksi. Investointina se on edullinen myös toimisto- tai majoitustilaksi. Pääsääntöisesti siirrettävät talovaunut eivät tarvitse rakennuslupaa, paikkakunnasta ja rakennusviranomaisista riippuen vaunu tarvitsee rakennusluvan tai toimenpideluvan sijoittamiseen. Jos vaunu kytketään kiinteästi vesi- ja/tai viemäriverkkoon se tarvitsee rakennusluvan.

Talovaunuissa on alumiiniprofiililla päällystetty metallirunko, jossa on pyörät alla ja vetoaisa toisessa päässä. Seinät on tehty lämpöeristetyistä puurunkoisista sandwich-elementeistä, kuten matkailuajoneuvoissakin. Kaikki lasit ovat kaksinkertaiset, joten lämmönpitävyydeltään vaunut ovat vähintäänkin matkailuvaunujen tasoa.

Asumismukavuuden lisäämiseksi vaunuihin on asennettu kaasulla ja/tai sähköllä toimivat vedenlämmittimet sekä keskuslämmitys, jolloin niissä on myös asianmukaiset kaasu- ja sähköliitännät (230 V). Kaikki kaasu- ja sähköjärjestelmät muutetaan Suomen standardeja vastaaviksi ja tarkastetaan ennen asiakkaalle luovuttamista. Myös vesijohto- ja viemäriliitännät ovat valmiina vaunun alla, mutta vesi- ja viemäriratkaisut pitää miettiä tapauskohtaisesti, koska vesi- ja harmaavesisäiliöitä ei vaunuissa itsessään ole.

Sisätiloiltaan talovaunut ovat yllättävän avaria ja valoisia. Jokaisessa talossa on kaasu- tai sähkötakalla varustettu olohuone, 1-4 makuuhuonetta 1-2 hengen vuoteilla ja kaapistoilla, keittiö ja suihkuhuone tavallisella tai istuma-ammeella sekä wc. Talovaunuissa on lisäksi kaikki normaalit kalusteet (huonekalut) ja kaapit sekä keittiökalusteet; sähkö- tai kaasuliesi, jääkaappi, grilli ja liesituuletin. Ainoastaan suomalainen sauna vaunuista puuttuu. Jos sisustuksessa käytetty englantilainen tyyli ei miellytä, voi pintamateriaaleja, kuten tapetteja ja lattiamateriaaleja vaihtaa aivan kuin kotonakin.

Muutamia talovaunuja on nähtävissä Lempäälässä Halkolantie 12:ssa Auto- ja konevuokraamo J. Lundánin pihamaalla, jossa niihin voi tutustua kaikessa rauhassa. Hankkimalla valmiin kalustetun talovaunun voi säästää aikaa, rahaa ja vaivaa. Lisäksi talovaunun voi tarvittaessa suhteellisen helposti siirtää toiseen paikkaan, toisin kuin kiinteästi rakennetun talon. Talovaunujen hinnat vaihtelevat koosta ja varustuksesta riippuen 23 000–32 000 euroon ja vaunun saa korvausta vastaan haluamaansa osoitteeseen avaimet käteen toimitettuna Auto- ja konevuokraamo J. Lundánin toimesta.

www.lundan.fi

 
 
 
 
 

Miika Nyrö

Lue seuraavaksi